14. 01. 2020

Subjekty:
Hypoteční banka

Hypoteční banka mění úrokové sazby u všech hypoték

Hypoteční banka s ohledem na vzrůstající ceny na mezibankovním trhu zvyšuje úrokové sazby o 0,2 %. K navýšení dojde v pondělí 13. ledna. I přes toto navýšení se úrokové sazby Hypoteční banky drží níže, než byla průměrná hodnota úrokových sazeb na začátku roku 2019, kdy dosahovala ke třem procentům. Například Jasnou hypotéku Hypoteční banky s fixací na 5 let si i po zdražení bude možno pořídit s úrokovou sazbou 2,89 %.

Z důvodu dlouhodobého růstu ceny peněz na finančních trzích se Hypoteční banka rozhodla pro zvýšení úrokových sazeb již v prosinci minulého roku. Kvůli postupnému růstu cenové hladiny Hypoteční banka přistoupila k dalšímu zvýšení.
„Vzhledem k rostoucí ceně našich zdrojů jsme se rozhodli k navýšení úrokových sazeb u našich hypotečních úvěrů. Měly by tak nyní lépe zohledňovat současné tržní ceny. Přes zvýšení ale sazby zůstávají na nízké úrovni pod třemi procenty, kde se pohybují už od roku 2013,“ říká Andrea Vokálová, tisková mluvčí Hypoteční banky.
Nové úrokové sazby platí pro žadatele o hypoteční úvěry od pondělí 13. ledna.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu