Hypoúvěr od Buřinky nižší o 0,2 procentního bodu

Stavební spořitelna České spořitelny (Buřinka) snižuje od 15. října úrokové sazby u Hypoúvěru od Buřinky v průměru o 0,2 % p. a. Na nejnižší úrokové sazbě 2,15 % ročně začíná nejvíce využívaný úvěr pro LTV do 80 % s šestiletou fixací a to v případě současného sjednání pojištění schopnosti splácet. Snížení sazeb se týká všech poskytovaných účelů a délek fixací.

Snížení sazeb u Hypoúvěru od Buřinky je reakcí na vývoj trhu,“ uvádí Libor Vošický, předseda představenstva Stavební spořitelny České spořitelny. A dodává: „jeho výhodou je anuitní splácení, tedy snižování zůstatku již od první splátky. Naši klienti oceňují především jeho bezplatné poskytnutí a garanci úrokového stropu ve výši
5 % ročně, který nelze po celou dobu splatnosti úvěru překročit. Ke sníženým sazbám jsme ještě do konce roku přidali odhad ceny nemovitosti zdarma.“

Poměr výše úvěru k ceně zajišťované nemovitosti (LTV) Fixace úrokové sazby v letech Splatnost úvěru
LTV 0 % – 80 % 2,35 % 2,25 % 2,45 % až 30 let
LTV 80 % – 90 % 3,15 % 3,05 % 3,25 %

Je možné poskytnout slevu ve výši 0,1 % za sjednání pojištění schopnosti splácet úvěr.
Je-li výše úvěru nižší než 500.000 Kč je úroková sazba navýšena o 0,1 % p. a.
Buřinka poskytuje klientům i variantu GARANT při zachování stejných úrokových sazeb. Jedná se o předem schválený úvěr na dobu 12 měsíců, který nabízí garanci finančních prostředků těm, kteří si chtějí pořídit vlastní bydlení, ale zatím ho ještě nenašli. Poskytne tak jistotu a čas pro hledání vysněné nemovitosti včetně možnosti reagovat prakticky okamžitě na zajímavou nabídku.
Externí partneři, kteří s Buřinkou spolupracují a mají zkušenosti s jinými produkty, oceňují na Hypoúvěru jeho jednoduchost a přímost, ale především to, že je bez poplatků za sjednání, čerpání i vedení úvěrového účtu. Účelovost úvěru lze doložit doklady i 1 rok zpětně a lhůta pro vyčerpání nastaveného finančního rámce je 2 roky vyjma Úvěru na družstevní bydlení a produktu GARANT, kde je tato lhůta nastavena na jeden rok. Buřinka se také snaží svým zákazníkům ušetřit finanční prostředky tím, že jim nabízí propracovaný systém podpory při získávání státní dotace z programu „Nová zelená úsporám“. Navíc částečné splacení úvěru ve výši poskytnuté dotace je zdarma. Pro získání Hypoúvěru od Buřinky není nutné mít uzavřenou smlouvu o stavebním spoření.