23. 10. 2020

Individuální přístup pomáhá společnosti Fair Credit zvládat druhou vlnu pandemie

Společnost Fair Credit očekává, že se k původnímu splátkovému kalendáři po skončení moratoria na konci října vrátí zhruba 80 % klientů. K optimistické předpovědi vede společnost fakt, že objem jejích výběrů za měsíc září meziročně stoupl o 3 %.  Odklad splátek v rámci moratioria využilo u společnosti Fair Credit zhruba 1 400 klientů, což je asi jen 10 % ze všech, kteří na něj měli podle zákona nárok. Klientům, kteří budou postiženi druhou vlnou pandemických omezení, nabídne společnost individuální přístup.

Model postavený na finančních poradcích a individuálním přístupu k zákazníkům pomáhá poskytovateli nebankovních úvěrů společnosti Fair Credit zvládat složité období, ve kterém se nacházíme. „Dlouhodobý a osobní vztah s našimi zákazníky je klíčem k úspěšné návratnosti dlužných částek. V porovnání s loňským rokem se nám podařilo v září zvýšit objem výběrů o 3 procenta,“ uvedl Tomáš Konvička, jednatel úvěrové společnosti Fair Credit. Podle něj se společnosti vyplácí pravidelný kontakt s klientem, znalost jeho potřeba a nabídka řešení na míru dané situaci. Proto odkladu splátek v rámci moratoria využilo jen asi 10 procent ze všech zákazníků, kteří na něj měli zákonný nárok. „Situaci vidíme optimisticky a očekáváme, že s návratem k původnímu splátkovému kalendáři po skončení moratoria nebude mít problém většina, tedy více než 80 procent klientů,“ doplňuje Konvička. Zákazníkům, které zasáhla druhá vlna pandemických opatření, bude společnost přistupovat individuálně.
Společnost Fair Credit přehodnotila v aktuální nepříznivé situaci riskové modely. „Už po vypuknutí první krize jsme zpřísnili úvěrové požadavky – credit scoring – a ke stejnému opatření se vracíme i nyní s druhou vlnou pandemie,“ uzavírá Konvička. To však podle něj znamená nevyhnutelný pokles objemu prodejů. Společnost si nicméně v dlouhodobém výhledu vede dobře, v prvním pololetí dosáhla hospodářského výsledku 49,3 milionů korun, což znamená 43% meziroční nárůst.
 Tisková zpráva Fair Credit