20. 12. 2021

Jak na platby před koncem roku 2021 ve Stavební spořitelně České spořitelny

Konec roku se nezadržitelně blíží a datum 31. prosince je, kromě oslavy Silvestra, klíčové pro potřeby přiznání státní podpory u stavebního spoření. Ročně je možné získat od státu 10 % z vložených peněz na účet stavebního spoření, maximálně 2 000 Kč. Nejzazší možnost pro uskutečnění platby na stávající smlouvu o stavebním spoření u Buřinky je prostřednictvím vkladového bankomatu, kde klient může peníze vložit v hotovosti 31. 12. 2021 až do 23:00 hodin.

Aktuálně také do konce roku probíhá v Buřince akce s prémií až 2 000 Kč, která při cílové částce 200 000 Kč zcela pokryje náklady na uzavření smlouvy. Díky úročení 1,5 % ročně, může klient dosáhnout na 4,3 % zhodnocení vkladů ročně. Pokud o stavebním spoření uvažujete, teď je ideální čas.

Pro usnadnění rozhodování při zadávání plateb na poslední chvíli připravila Buřinka ve spolupráci s Českou spořitelnou přehled těch nejdůležitějších termínů.

Klient může pro uskutečnění vkladu na stavebním spoření využít dvě základní cesty:

1. Bezhotovostní převod:
    • Standardní úhradou – nejpozději do čtvrtka 31. 12. 2021 do 12:00.
    • Expresní (zrychlenou) úhradou– nejpozději do čtvrtka 31. 12. 2021 do 14:00.
  2. Vklad v hotovosti na přepážce pobočky České spořitelny:
    • Standardní úhradou– nejpozději do čtvrtka 31. 12. 2021 do konce pracovní doby dané pobočky.

Kompletní přehled lhůt pro klienty Finanční skupiny České spořitelny je k dispozici v dokumentu Lhuty_platebniho_styku_Burinka_CS_2021, který je uložený spolu s touto zprávou na www.burinka.cz/pro media/.

REKLAMA

Pokud se člověk rozhodne sjednat si smlouvu o stavebním spoření ještě na konci roku, může tak učinit online prostřednictvím bankovnictví George nebo na webových stránkách www.burinka.cz.
Pro získání státní podpory za rok 2021 je nezbytné smlouvu nejen uzavřít, ale též vložit vklad. To vše lze nejpozději do 31. 12. 2021 do 12 hodin.  Pro získání maximální výše státní podpory 2 000 Kč musí klient mít na konci roku na svém účtu minimální vklad 20 000 Kč + poplatek za správu 325 Kč + poplatek za sjednání smlouvy ve výši 1 % z cílové částky.

Více informací je k dispozici na www.burinka.cz nebo na bezplatné lince 800 120 120.