Text: Veronika Hejná

27. 07. 2021

Klienti MONETA Money Bank preferují refinancování hypoték online. Podepsat smlouvu na pobočku chodí už jen každý čtvrtý

MONETA Money Bank mezi svými klienty eviduje výrazný nárůst zájmu o refinancování hypotéky online přes službu Refinanso.cz. Refinancování hypotéky z pohodlí domova za pomoci bezplatného online ocenění nemovitostí a automatického vygenerování úvěrových smluv již preferují tři ze čtyř klientů.

Růst popularity refinancování hypoték v online světě vnímáme jako jasný signál toho, že jsou naši klienti plně připraveni na digitalizaci bankovního sektoru, a to i ve složitějších procesech, jako je právě sjednávání úvěrů na bydlení či jejich refinancování. Nyní evidujeme, že zhruba 75 % nových klientů uzavírá smlouvu na refinancování hypotéky plně online bez fyzické přítomnosti na pobočce. Nárůst je logický – komu by se chtělo chodit na pobočku, když může refinancovat hypotéku z pohodlí domova, a navíc s atraktivní úrokovou sazbou,“ říká Matěj Novák, senior manažer hypoték a externí distribuce MONETA Money Bank, s tím, že přes Refinanso bylo doposud podepsáno 2 820 smluv v celkovém objemu necelých 7 miliard korun.
Refinanso vniklo jako start-upový projekt, který vstoupil na český hypoteční trh na jaře 2019 s podporou MONETA Money Bank. Od prosince téhož roku se stal plně integrovanou součástí banky. Na stránce https://refinanso.cz/ najdou zájemci hypoteční kalkulačku a také srovnání úrokových sazeb ostatních bank. Pokud klienta nabízená sazba zaujme, může mít refinancování předschválené do 2 minut, nabídka je pak platná ještě po dobu následujících 30 dní. Refinanso si může dovolit nízkou úrokovou sazbu z toho důvodu, že jde o pokročilou digitální platformu, která navíc minimalizuje personální náklady. Aktuální úroková sazba činí 1,89 % p. a.
MONETA Money Bank platí na českém bankovním trhu za lídra v digitalizaci, oblast financování bydlení proto není výjimkou. Kromě online refinancování hypoték spustila banka v listopadu loňského roku online sjednávání nových půjček na bydlení na několik kliknutí. V nejbližší době by mělo přibýt online oceňování nemovitostí, skóring a digitální podpis. Plánovanou novinkou je také ověřování klientů prostřednictvím bankovní identity, které chce MONETA spustit v říjnu.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek