27. 07. 2021

Klienti MONETA Money Bank preferují refinancování hypoték online. Podepsat smlouvu na pobočku chodí už jen každý čtvrtý

MONETA Money Bank mezi svými klienty eviduje výrazný nárůst zájmu o refinancování hypotéky online přes službu Refinanso.cz. Refinancování hypotéky z pohodlí domova za pomoci bezplatného online ocenění nemovitostí a automatického vygenerování úvěrových smluv již preferují tři ze čtyř klientů.

Růst popularity refinancování hypoték v online světě vnímáme jako jasný signál toho, že jsou naši klienti plně připraveni na digitalizaci bankovního sektoru, a to i ve složitějších procesech, jako je právě sjednávání úvěrů na bydlení či jejich refinancování. Nyní evidujeme, že zhruba 75 % nových klientů uzavírá smlouvu na refinancování hypotéky plně online bez fyzické přítomnosti na pobočce. Nárůst je logický – komu by se chtělo chodit na pobočku, když může refinancovat hypotéku z pohodlí domova, a navíc s atraktivní úrokovou sazbou,“ říká Matěj Novák, senior manažer hypoték a externí distribuce MONETA Money Bank, s tím, že přes Refinanso bylo doposud podepsáno 2 820 smluv v celkovém objemu necelých 7 miliard korun.
Refinanso vniklo jako start-upový projekt, který vstoupil na český hypoteční trh na jaře 2019 s podporou MONETA Money Bank. Od prosince téhož roku se stal plně integrovanou součástí banky. Na stránce https://refinanso.cz/ najdou zájemci hypoteční kalkulačku a také srovnání úrokových sazeb ostatních bank. Pokud klienta nabízená sazba zaujme, může mít refinancování předschválené do 2 minut, nabídka je pak platná ještě po dobu následujících 30 dní. Refinanso si může dovolit nízkou úrokovou sazbu z toho důvodu, že jde o pokročilou digitální platformu, která navíc minimalizuje personální náklady. Aktuální úroková sazba činí 1,89 % p. a.
MONETA Money Bank platí na českém bankovním trhu za lídra v digitalizaci, oblast financování bydlení proto není výjimkou. Kromě online refinancování hypoték spustila banka v listopadu loňského roku online sjednávání nových půjček na bydlení na několik kliknutí. V nejbližší době by mělo přibýt online oceňování nemovitostí, skóring a digitální podpis. Plánovanou novinkou je také ověřování klientů prostřednictvím bankovní identity, které chce MONETA spustit v říjnu.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek