20. 02. 2024

Komerční banka snižuje úrokové sazby hypoték s kratší fixací

Komerční banka v reakci na nedávné snížení základních úrokových sazeb ze strany České národní banky snižuje úrokové sazby všech kratších fixací hypotečních úvěrů.

„V období, kdy dochází ke snižování úrokových sazeb, klienti přirozeně vyhledávají kratší fixace hypoték, které jim dávají větší flexibilitu a možnost rychleji reagovat na změnu tržních podmínek. Vycházíme tak vstříc požadavkům našich klientů,“ vysvětluje Michael Pupala, generální ředitel Modré pyramidy stavební spořitelny.

Nové úrokové sazby všech kratších fixacích hypotečních úvěrů Komerční banky jsou uvedeny v následující tabulce.

Délka fixace 1 rok 2 roky 3 roky 4 roky 5 let
Úroková sazba KB 5,89 % 5,49 % 5,49 % 5,69 % 5,69 %

Komerční banka také přestane dočasně nabízet hypoteční úvěry s fixací delší než 5 let. Toto rozhodnutí reaguje na minimální zájem klientů o delší fixace, který je vzhledem k prostředí klesajících úrokových sazeb přirozený.

Hypoteční úvěr se sníženou úrokovou sazbou lze sjednat na všech pobočkách Komerční banky i na KB Poradenských místech.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu