17. 06. 2024

Kuehne+Nagel dále posiluje své logistické kapacity otevřením nového cross-docku nedaleko Prahy

Skupina Kuehne+Nagel otevřela ve středočeských Zdicích nový moderní terminál o rozloze 6 000 metrů čtverečních, čímž reaguje na poptávku zákazníků a zvyšuje své kapacity ve vyhledávané logistické lokalitě. Díky poloze cross-doku v blízkosti hlavních dopravních tepen, jež jej přímo spojují se západoevropskými trhy, nabízí skupina svým zákazníkům ještě efektivnější a rychlejší přepravu zásilek.

„Otevření tohoto cross-docku představuje významný milník v naší snaze o poskytování prvotřídních logistických služeb,“ uvedl ředitel divize pozemních přeprav Martin Froněk.

Terminál disponuje 60 nákladovými rampami, čímž významně zkracuje čas potřebný k překládce zboží, je vybaven nejnovějšími technologiemi a byl postaven s využitím udržitelných materiálů a v souladu se standardy BREEAM, což zajišťuje energeticky optimální provoz. „Díky této nové infrastruktuře budeme schopni lépe uspokojovat potřeby našich zákazníků a současně přispívat k udržitelnějšímu způsobu podnikání,“ dodal generální ředitel Kuehne+Nagel v České republice Miroslav Pudil.

Silniční doprava je pro Kuehne+Nagel na tuzemském trhu klíčovým segmentem. V roce 2023 skupina v České republice odbavila přibližně 351 tisíc zásilek a více než 205 tisíc tun nákladu. Mezi její specializace patří mezinárodní sběrná služba, LTL a FTL přeprava, stejně jako skladování a přeprava vysokohodnotového zboží a také zboží s kontrolovaným teplotním režimem.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.49 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu