Lišáci už jsou přestěhovaní do ČSOB Kampusu

Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) dokončila přestěhování téměř 500 svých zaměstnanců to centrály ČSOB na Radlické.

Největší domácí stavební spořitelna se v posledních dvou týdnech přestěhovala ze stávající budovy na Vinohradské ulici do centrály ČSOB. Budovu na Vinohradské ČMSS opustila po více než 20 letech a na konci června ji prodala společnosti GES REAL. Nově tak celá centrála ČMSS sídlí v Kampusu ČSOB.
„Při úvahách o skupinovém přístupu k bydlení často mluvíme o tom, že chceme, aby měl klient vše s bydlením k dispozici pod jednou střechou. Jsem rád, že jdeme příkladem a jsme teď v rámci skupiny ČSOB všichni pod jednou střechou,“ uvedl ke stěhování člen představenstva ČMSS Ladislav Neuhäuser.

ČMSS přestěhovala téměř 500 lidí. Zhruba polovina z nich bude nadále kmenovými zaměstnanci ČMSS, ostatní jsou nově integrováni do organizační struktury ČSOB. Z velké části přecházejí do nově vzniklého skupinového útvaru Retail Credits, který zastřešuje dosavadní samostatná oddělení poskytující půjčky občanům v Českomoravské stavební spořitelně, ČSOB a Hypoteční bance.

Komplexnost a náročnost celého stěhování dokládá fakt, že kromě lidí se stěhovalo např.
i datové centrum včetně všech interních i klientských aplikací nebo tiskové středisko. Pouze přestěhování IT serverů a s nimi spojené techniky představovalo zhruba sedm tun nákladu. Spolu s lidmi a technikou došlo i k přesunu velkého množství dokumentů, jen do archivu zamířilo 33 kamionů spisů.
Přestěhování ČMSS blíže ke kolegům v ČSOB skupině je dalším milníkem v integraci ČMSS započaté v loňském roce. Jejím faktickým dokončením bude přejmenování ČMSS na ČSOB Stavební spořitelnu v březnu 2021.
Zaměstnanci ČMSS se stěhují do ČSOB Kampusu propojujícího finanční a technologický svět a kladoucího důraz na udržitelnost a ekologii. ČSOB Kampus je tvořen dvěma budovami propojenými lávkou a tvoří pracovní prostředí postavené na flexibilním způsobu práce pro až 5000 zaměstnanců, kteří využívají tzv. sdílená pracovní místa podle charakteru toho, na čem zrovna pracují.
Kampus byl otevřen loni v červnu a získal již řadu ocenění včetně titulu Kanceláře roku ve finančním sektoru nebo nejvyšší mezinárodně uznávaný certifikát LEED Platinum v oblasti navrhování a výstavby environmentálně šetrných a udržitelných budov.