15. 12. 2020

MP Home půjde aktivovat z pohodlí domova díky přihlašovacím údajům do aplikací Komerční banky

Po roce fungování už má mobilní aplikaci MP Home aktivovanou více než 55 tisíc klientů. Modrá pyramida ale dál pracuje na jejím rozšíření mezi co nejvíce našich klientů a hledáme nové způsoby, jak tento cíl naplnit. Společně s Komerční bankou jsme připravili další vylepšení – MP Home půjde aktivovat pomocí údajů, kterými se klienti přihlašují do aplikací Komerční banky. Spuštění aplikace tak klienti vyřídí zcela online z pohodlí domova.

Komerční banka již druhým rokem poskytuje smluvním partnerům API službu Ověření identity. Klienti KB tak mohou využít svou Bankovní identitu nejen k přihlášení do aplikací KB, ale i ke zjednodušení svého života a využívání partnerských služeb. Předání vybraných identifikačních údajů na žádost klienta tak umožňuje se zcela online a vzdáleně stát také klientem vybraného partnera.
„Schopnost přijmout nového klienta a obsluhovat ho bez nutnosti osobní návštěvy pobočky je zejména v současné situaci klíčové. Na této schopnosti dnes závisí podnikání a služby velké části našich podnikových klientů a partnerů. Jsme rádi, že tuto službu můžeme nyní úspěšně využívat i v rámci Skupiny KB pro zvýšení spokojenosti našich společných klientů“, říká David Barczi, manažer Digitálních kanálů KB, a dodává: „Digitální inovace jsou dnes oblastí největšího rozvoje bankovních služeb. Důkazem toho je dynamická oblast Otevřeného bankovnictví, ve které je Komerční banka na českém trhu leaderem.“
Klienti KB se tak mohou v blízké době těšit na několik dalších API služeb KB usnadňujících jejich každodenní podnikání, včetně nových připravovaných služeb Bankovní identity.
Naši stávající klienti získají díky této novince možnost aktivovat aplikaci MP Home z pohodlí domova. Stejně tak dostanou do aplikace přístup i noví klienti Modré pyramidy, kteří se již přihlašují ke svým elektronickým službám v Komerční bance, zejména pomocí aplikace KB klíč,“ říká Jan Čeřovský, manažer digitálních služeb Modré pyramidy.
A co všechno MP Home klientům nabídne? „V aplikaci MP Home klienty provedeme cestou k vysněnému bydlení od A do Z. Najdou v ní všechny informace a dokumenty hezky na jednom místě. Zároveň můžou vyhledávat nemovitosti, psát si po chatu s poradcem nebo založit stavební spoření online pro sebe i pro své děti. A spoustu dalších novinek chystáme i do roku 2021, klienti se tak mají rozhodně na co těšit,“ dodává Jan Čeřovský
Cesta k vlastnímu bydlení se Stavebkem od Modré nebyla nikdy jednodušší. Teď s Prémií 2 000 Kč a zhodnocením až 3,76 % ročně. Stavební spoření si mohou klienti založit online, pohodlně rovnou z mobilní aplikace. Vše vyřídí opravdu odkudkoliv a během pár minut.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek