20. 10. 2023

Novou investiční příležitostí na platformě Upvest je mezaninové financování pro OC Central Jablonec

Společnost Upvest, která patří do skupiny Komerční banky a je finančním partnerem významných realitních projektů, nabízí svým klientům participaci na mezaninovém financování provozní fáze obchodního centra Central Jablonec. Mezaninový úvěr se bude pohybovat v celkové výši až 150 mil. Kč. Developerem projektu je společnost CRESTYL.

“Máme radost, že našim klientům můžeme nabídnout účast na tomto mezaninovém financování. Obchodní centrum Central Jablonec se nachází v historickém centru města a na lokálním trhu tak má silnou pozici. Investory jistě také osloví skutečnost, že díky obsazenosti, která přesahuje 90 %, je obchodní centrum ve svém provozu stabilizované a obraty nájemců stabilně rostou,” přibližuje Petr Volný, spoluzakladatel Upvestu.

Obchodní centrum Central je z 92 % obsazeno. Mezi jeho nájemce patří řetězce CCC, DM drogerie, KFC, New Yorker, Datart, Pepco, Albert nebo Komerční banka. Mezaninový úvěr je poskytován za účelem refinancování stávajícího nebankovního zadlužení úvěrované společnosti. V pozici seniorního věřitele projektu vystupuje Česká spořitelna a.s.

Čistý výnos pro investory se bude pohybovat na úrovni 10,25 % p.a. až 10,60 % p.a. (IRR) v závislosti na výši investice. Splatnost úvěru se očekává za 36 měsíců.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.52 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu