02. 05. 2022

Od 1. května Buřinka spouští zcela nové stavebko s bonusem 2 500 Kč

Stavební spořitelna České spořitelny nastavuje fixní poplatek za uzavření smlouvy místo navázání poplatku na výši cílové částky. Zároveň umožňuje klientům v průběhu spoření měnit cílovou částku, nebo nabízí rychlou výplatu peněz zcela zdarma. Při uzavření nové smlouvy získá klient navíc bonus ve výši 2 500 Kč. Akce platí od 1. 5. do 30. 6. 2022. Zhodnocení vkladů tak dosáhne až 5,4 % při započítání bonusu, maximálního státního příspěvku, 1,5 % zúročení vkladů, a to včetně poplatku za vedení účtu.

V 1. čtvrtletí letošního roku se o třetinu zvýšila oblíbenost sjednání stavebka online. Nejčastěji využili tento způsob uzavření smlouvy rodiče pro své novorozené děti. Buřinka je totiž jediná stavební spořitelna, která umožňuje uzavření stavebního spoření zcela online i pro děti. Dětské smlouvy tak tvoří 20 % z celkového počtu online uzavřených smluv.

Online uzavření smlouvy je finančně výhodné. Fixní poplatek při sjednání stavebního spoření v online je nově nastaven ve výši 500 Kč. Při sjednání na pobočce, kde klient zároveň může využít komplexní poradenství, činí poplatek za uzavření smlouvy 2 000 Kč. „Během pandemie jsme se naučili využívat veškeré pohodlí a úsporu času, kterou nám přináší online prostředí. Tento trend pokračuje i nadále. Jen za první kvartál 2022 využil online způsob sjednání stavebka stejný počet klientů jako v celém loňském roce. Důvěru a jednoduchost procesů potvrzuje i fakt, že nejstaršímu klientovi, který u Buřinky uzavřel stavební spoření online bylo 91 let,“ uvádí Jiří Neumann, ředitel útvaru Vklady a řízení změn.

Aktuální výhody nového stavebka od Buřinky:

• Jednotná cena za uzavření smlouvy bez vazby na výši cílové částky
  • Volnost ve spoření nastavením dostatečně vysoké minimální cílové částky
  • Bonus 2 500 Kč při založení na první smlouvu do konce června
  • Veškeré změny smlouvy zdarmavčetně případného navýšení cílové částky
  • Předčasné ukončení smlouvy a výplata peněz před 6letou vázací dobou zdarma
  • Rychlá výplata peněz zdarma (dostupné peníze, když je budete potřebovat, do jednoho týdne)
  • Zjednodušení podmínek pro získání nároku na úvěr ze stavebního spoření. Stačí spořit 2 roky

Stavební spoření od Buřinky je bezpečný produkt, kde garantujeme neměnnou sazbu 1,5 % ročně po dobu 6 let, a to bez dalších podmínek. Zhodnocení tak dosahuje až 5,4 % ročně při spoření optimální částky 20 000 Kč každý rok (zahrnuje úrok od Buřinky, státní podporu a bonus se započtením poplatků).

V nové propozici stavebního spoření od Buřinky je klientovi nastavena minimální cílová částka ve výši 500 tis. Kč, má tak dostatečný prostor pro spoření. Nicméně cílová částka neznamená hodnotu, kterou musí naspořit. Také, pokud bude chtít, může si kdykoliv a zdarma svůj spořící cíl navýšit. Svobodu ve spoření podporuje i možnost předčasného ukončení smlouvy a rychlá výplata peněz zdarma. Klient může mít peníze k dispozici do týdne.