25. 11. 2021

Od 1. prosince zvyšuje Buřinka úrokové sazby úvěrů a zároveň navyšuje úročení vkladů u stavebního spoření na 1,5 % ročně

V reakci na vytrvalý růst ceny zdrojů přistupuje Stavební spořitelna České spořitelny (Buřinka) od 1. prosince 2021 ke zvýšení úrokových sazeb na nezajištěných i zajištěných úvěrech. Nové sazby pro Úvěry od Buřinky budou při fixaci na 3 roky 4,89 % a pro pevnou sazbu po celou dobu splatnosti 5,49 %.

Vedení Buřinky se zároveň rozhodlo zachovat zvýhodněné podmínky pro úvěry na pořízení družstevního bydlení, které jsou často uzavírány mladými rodinami jako jejich první bydlení. Nižší sazbu o 0,3 % tak nabízí jak u fixací na 3 roky, tak i u pevných sazeb po celou dobu splatnosti úvěru. Stejné zvýhodnění se také týká refinancovaných úvěrů z jiných bank.

Buřinka nezapomíná ani na úspory. Od 1. prosince současně zvyšuje úrokovou sazbu u nově uzavíraných smluv o stavením spoření na 1,5 % ročně.

I nadále Buřinka ctí transparentní podmínky a jednoduchost, proto je aktuální nastavení sazeb bez dalších skrytých podmínek a nástrah. Každý klient tak reálně může na dané podmínky dosáhnout. „Věřím, že spolu s dalšími produktovými parametry jako je splatnost 25 let a jednoduché dokládání účelu úvěru pomocí fotek, je Buřinka pro své klienty kvalitním a férovým zdrojem prostředků pro jejich bydlení,“ uvádí Milan Pospíšil, ze Stavební spořitelny České spořitelny. A dále dodává: „Jsem velice rád, že se nám podařilo zachovat zvýhodnění úrokových sazeb pro družstevní bydlení, které podle mého názoru představuje velice vhodnou alternativu k vlastnickému bydlení pro mladé rodiny. Aktuální stav na finančním trhu snižuje rozdíl mezi sazbou hypotečních úvěrů a nezajištěných úvěrů na družstevní bydlení a dává tak větší svobodu výběru.“

REKLAMA

Spolu se změnami u nezajištěných úvěrů dochází ke zvýšení sazeb na Hypoúvěrech od Buřinky, které budou na úrovni 4,14 % při fixaci úrokové sazby na 6 let.

Úrokové sazby platné od 1. 12. 2021
Typ úrokové sazby Základní sazba Družstevní bydlení
a refinancování
Splatnost úvěru
Pevná na 3 roky 4,89 % 4,59 % Až 25 let
Pevná na celou dobu splatnosti 5,49 % 5,19 %

Od 1. prosince 2021 Buřinka zároveň zvyšuje úrokové sazby u nově uzavíraných smluv o stavebním spoření na 1,5 % ročně. Současně se mění i sazba z úvěru ze stavebního spoření na 4,5 %. „Do konce prosince 2021 také probíhá akce, kdy každého, který si do této doby uzavře novou smlouvu o stavebním spoření, odměníme prémií až do výše 2 000 Kč. U smluv s cílovou částkou 200 000 Kč prémie zcela pokryje cenu za uzavření smlouvy. Zhodnocení vkladů tak dosáhne až 3,9 % ročně,“ dodává Jiří Neumann, ředitel vkladů a řízení změn.

Dříve uzavřeným smlouvám zůstávají úrokové sazby sjednané ve smlouvě.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek