15. 05. 2020

Poradna: Jak lze odložit splátky hypoték či půjček v době koronaviru?

Mohu odložit splátky úvěrů čí půjček díky koronavirové pandemii?
Ano, většina bank a finančních institucí odklady splátek umožňuje a vychází klientům vstříc. V tom případě uhradíte odložené splátky za toto období odkladu později a o dobu odkladu se prodlouží splatnost úvěru. Úroky za dobu odkladu budou nejčastěji součástí poslední splátky úvěru. Ta bývá zpravidla nižší než ostatní pravidelné splátky.
Potřebuji odložit splátky hypotéky. Mám sjednáno pojištění schopnosti splácet, budu chráněný i když přeruším splácení?
Odložení splátek pomůže lidem s aktuálním nedostatkem peněz, ale stále zde samozřejmě zůstává povinnost celý úvěr v budoucnu splatit. Na pojištění se ale nic nemění a automaticky bude trvat i v době odkladu. Dalším dobrým argumentem, proč být i v době odkladu splátek pojištěný a toto pojištění stále platit je, že v případě dalších komplikací jako je ztráta zaměstnání nebo pracovní neschopnost, pojišťovna za klienta splátku úvěru či půjčky uhradí.
Odpovídá: Martin Steiner z BNP Paribas Cardif

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek