21. 03. 2022

PSN začala s rekonstrukcí projektu BackYard Dejvice

V oblíbené lokalitě Prahy 6 odstartovala společnost PSN projekt BackYard Dejvice. Citlivou rekonstrukcí bytového domu z 30. let 20. století zde vznikne celkem 40 jednotek o dispozicích 1+kk a 2+kk, dvě z nich s předzahrádkou.  Ke koupi jich aktuálně zbývá už jen polovina. Developer zároveň oživí společný dvorek ve vnitrobloku pro setkávání a relaxaci, podle nějž nese projekt jméno. Kolaudace je plánovaná na květen 2023.

Projekt BackYard Dejvice v ulici Studentská zahrnuje 40 moderních jednotek s dispozicemi 1+kk a 2+kk a o rozměrech do 52 m². Ke dvěma z nich patří předzahrádka, k většině pak náleží sklepní kóje. Jednotky se prodávají ve standardu White Wall, jejich finální podoba je tak zcela v režii nových majitelů. Sami si mohou zvolit, jak by měly vypadat podlahy, obklady, kuchyňská linka, sanita či osvětlení.

Bytový dům o 5 nadzemních a 1 podzemním podlaží projde kompletní rekonstrukcí včetně nových technických instalací, bude částečně zateplen, opatřen novou střechou a na dvorku vzniknou předzahrádky. Budova si zachová svou historickou hodnotu – nové kazetové dveře a špaletová okna budou replikami těch původních. Přestavba zároveň umožní vytvoření prádelny s pračkami a sušičkami i praktické kolárny v suterénu a výtahu, který zvýší komfort bydlení. Generálním dodavatelem stavby se stala společnost Sapros. Dokončení rekonstrukce chystá PSN na jaro příštího roku, k předávání jednotek by pak mělo dojít v létě.

Odkaz minulého století se prolíná s moderním bydlením

O architektonické a technické řešení se postaralo studio Ofstone. Již název ulice Studentská poukazuje na blízkost vysokých škol. Pro inspiraci se však architekti BackYard Dejvice vydali až do Velké Británie, za stavbami v okolí těch nejslavnějších univerzit světa. S respektem k odkazu stavitele Otakara Medka z Pardubic, který dům v roce 1929 postavil, a fascinováni britskou estetikou a městskými dvorky, vytvořili komfortní bydlení, jež harmonicky snoubí historický genius loci a moderní technologie. Důkazem bude precizně opravené schodiště a chodby, stejně jako instalace proskleného venkovního výtahu.

Puristická architektura se promítne i do zeleného vnitrobloku, který ještě znásobí komfort budoucích rezidentů. Najdou tu prostor pro relaxaci – gril zónu, místa pro piknik a posezení s přáteli.

REKLAMA

„Tým profesionálů, letité zkušenosti a dostatek vlastního kapitálu nám umožňují vdechnout nový život každému objektu, bez ohledu na to, jak náročné to je,“ vysvětluje ředitel rezidenčních projektů PSN Marek Padevět a dodává: „Pro projekt BackYard Dejvice jsme se rozhodli kvůli skvělé lokalitě, která reprezentuje dynamiku života ve městě a současně skýtá i tolik potřebné poklidné zázemí. Noví obyvatelé se navíc všude dostanou pohodlně pěšky, veškerou občanskou vybavenost tu mají při ruce. A na metro je to jen několik kroků. Jednotky se hodí jak pro vytvoření nového domova, zejména pro singles a mladé páry, tak jako výborná investiční příležitost. Obrovskou vlnu zájmu dokazuje fakt, že už na začátku rekonstrukce máme prodáno kolem 50 %.“

Na dosah vědě a kultuře, ale i přírodě a sportu

Dejvice představují lukrativní čtvrť plnou kaváren, restaurací, klubů, zábavy, kultury i sportovně-relaxačních míst. Jejich charakter utvářejí luxusní vilové oblasti Hanspaulka a Baba, stejně jako rozsáhlý kampus vysokých škol a institucí s moderní budovou Národní technické knihovny, v němž se takřka každý den pořádají nejrůznější akce, zpravidla otevřené široké veřejnosti. Určitě se vyplatí zavítat také do proslulého Dejvického divadla. Z bohaté občanské vybavenosti stojí za zmínku základní a mateřské školy, obchody, pošty, služby a ordinace. Centrálním prostorem mikrolokality je Vítězné náměstí, kde se každou sobotu konají farmářské trhy. Pro cesty do centra metropole poslouží zastávka tramvaje a stanice metra A Dejvická, které se nachází jen pár kroků od domu.

Pestré jsou také možnosti pro aktivní i pasivní odpočinek. Na procházky či za sportem lze vyrazit do nedalekého parku Stromovka nebo do přírodní rezervace Divoká Šárka s přírodním koupalištěm a turistickými stezkami. Milovníci historie pak ocení dobrou dostupnost na Pražský hrad.