15. 12. 2022

Raiffeisen stavební spořitelna letos rozdělila neziskovým organizacím více než půl milionu korun

Raiffeisen stavební spořitelna v roce 2022 podpořila více než desítku neziskových organizací částkou přes půl milionu korun. Přes sedmdesát tisíc korun vybrali zaměstnanci v rámci kampaně Movember a další se stali pravidelnými dárci nadace Dobrý anděl.

Většinu organizací, mezi které Raiffeisen stavební spořitelna rozdělila prostředky určené pro charitativní účely, navrhli sami zaměstnanci. Ti se zároveň na podzim zúčastnili dobrovolnického dne v chráněné dílně Lemniskáta a mezi sebou také vybrali přes 17 tisíc korun pro denní stacionář Akord, který Raiffeisen stavební spořitelna podporuje již téměř 25 let.

“Pomáhat je pro nás samozřejmostí. Vážíme si především toho, že se do aktivit zapojují naši zaměstnanci, díky kterým je pomoc osobnější a o to intenzivnější. Ať už je to účast na dobrovolnickém dni nebo navržení organizace působící v oblasti, na které jim záleží,” říká Kateřina Černá, která v Raiffeisen stavební spořitelně zodpovídá za oblast CSR.

Zaměstnanci navrhovali organizace ze zdravotní a sociální oblasti, kultury a sportu, přírody a finanční gramotnosti. Raiffeisen stavební spořitelna tak letos podpořila například Azylový dům sv. Terezie v Karlíně, Cestu domů, Klub svobodných matek, Psí útulek Broumov nebo dluhové poradenství poskytované Diakonií.