20. 12. 2022

Raiffeisenbank a Raiffeisen stavební spořitelna odpustily v rámci Milostivého léta II pohledávky za více než 12 milionů korun

V rámci druhého kola akce Milostivé léto využilo nabídku splatit dluhy vůči Raiffeisenbank a Raiffeisen stavební spořitelně 57 klientů, kterým byly odpuštěny pohledávky v celkové hodnotě více než 12 milionů korun. Akce trvala od 1. září do 31. listopadu 2022.

Akci Milostivé léto mohli využít klienti z řad fyzických osob, kteří neprocházeli osobním bankrotem a jejichž exekuční řízení bylo zahájeno před 28. říjnem 2021. Pokud klient na základě vyčíslení dlužné částky od exekutora uhradil celou dlužnou jistinu do 30. listopadu 2022, banka sama zastavila výkon exekuce a vymáhání dluhu ukončila.

„Chtěli jsme vyjít vstříc našim klientům, kteří se z jakéhokoliv důvodu dostali do finanční tísně. Máme proto radost, že se našly desítky takových, kteří této možnosti využili. Věříme, že jim tento krok pomohl postavit se opět na vlastní nohy,” říká Tereza Kaiseršotová, tisková mluvčí Raiffeisenbank.¨