31. 08. 2022

Raiffeisenbank a Raiffeisen stavební spořitelna se připojují k Milostivému létu

Raiffeisenbank a Raiffeisen stavební spořitelna se od 1. září zapojí do akce Milostivé léto 2. Klientům z řad fyzických osob, kteří jsou pro nesplácení úvěrů v exekuci, umožní splatit jejich dluhy vůči bance a spořitelně bez sankčních poplatků a úroků.

Akci Milostivé léto mohou využít klienti z řad fyzických osob, kteří nejsou v insolvenci (neprochází tzv. osobním bankrotem) a jejichž exekuční řízení bylo zahájeno před 28. 10. 2021.

Pokud klient na základě vyčíslení dlužné částky od exekutora uhradí celou dlužnou jistinu do 30. 11. 2022, banka sama zastaví výkon exekuce a vymáhání dluhu ukončí.

“Chtěli jsme vyjít vstříc našim klientům, kteří se z jakéhokoliv důvodu dostali do finanční tísně. Věříme, že jim tento krok pomůže postavit se opět na vlastní nohy,” říká Tereza Kaiseršotová, tisková mluvčí Raiffeisenbank.

Žádost je možné stáhnout pro klienty Raiffeisenbank na adrese  https://www.rb.cz/promo/milostive-leto a pro klienty Raiffeisen stavební spořitelny na www.rsts.cz/milostive-leto/

Nabídka se v tuto chvíli týká 6 tisíc smluv v Raiffeisenbank a Raiffeisen stavební spořitelně. Pokud by se přihlásili všichni dlužníci, odpustila by banka na sankcích více než 120 milionů korun.