20. 06. 2023

Realitní skupina Trikaya úspěšně splatila první veřejnou emisi dluhopisů za více než čtvrt miliardy korun. Pro zájem investorů plánuje v letošním roce vydat novou nabídku

Trikaya Asset Management a. s. k 15. 6. 2023 splatila čtyřletou emisi dluhopisů v celkovém objemu 263,5 milionu korun, kterou v roce 2019 vydala s ročním úrokovým výnosem 6,0 % vypláceným každoročně. Finance byly využity na rekonstrukci OC Futurum a OC Řepy a na přípravu projektu Čtvrť Pod Hády.

„Máme radost, že jsme splatili naši první veřejnou nabídku dluhopisů s doposud největším objemem vydané emise. Velice si vážíme zájmu a důvěry investorů, díky kterým se nadále daří naši skupinu etablovat na kapitálovém trhu,“sdělil Dalibor Lamka, výkonný ředitel
a předseda představenstva společnosti Trikaya.

Úpis dluhopisů s ročním kuponem 6,0 % p. a. realizovala Trikaya Asset Management a. s. spolu s administrátorem a obchodníkem s cennými papíry společností Cyrrus. Jednalo se o zcela první veřejně nabídnuté dluhopisy se schváleným prospektem od ČNB pro společnost Trikaya.

Čtyřletá emise byla vydána 30. 5. 2019 a posloužila na financování investičních záměrů skupiny, konkrétně na kompletní rekonstrukci obchodních center Futurum v Brně a Řepy v Praze a na jeden z nejrozsáhlejších developerských projektů v Brně – Čtvrť Pod Hády, pro jejíž první etapu bylo čerstvě vydáno stavební povolení.

„Vnímáme setrvávající zájem investorů, a proto plánujeme i nadále zůstat aktivní na trhu
s cennými papíry. Již nyní se společností Cyrrus pracujeme na přípravě nové veřejné emise dluhopisů,“
doplňuje finanční ředitel skupiny Jan Kolařík.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.52 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu