29. 01. 2024

Realitním projektem roku 2023 je brandýská rezidence Na Mariánské cestě od DOMOPLANu. Developer získal i další ocenění

Rezidence Na Mariánské cestě, kterou mezinárodní developerská společnost DOMOPLAN staví v Brandýse nad Labem, se stala absolutním vítězem ocenění Realitní projekt roku 2023. Kromě hlavní ceny soutěže se stala také absolutním vítězem v kategorii Cena architektů. Ocenění získaly i další stavby developera – brněnská rezidence Pekárenský dvůr a aparthotel Lesní stráně, který staví v Jeseníkách. DOMOPLAN se tak stal developerem s největším počtem cen.

Slavnostní vyhlášení soutěže Realitní projekt roku, které se uskutečnilo ve čtvrtek 25. ledna, opanovaly stavby developerské společnosti DOMOPLAN ze skupiny FIPOX. Hlavní ocenění absolutního vítěze získala rezidence Na Mariánské cestě. Rezidenční komplex s více jak tři sta byty a areálem pro volný čas staví DOMOPLAN v Brandýse nad Labem-Staré Boleslavi. Ocenění absolutního vítěze navíc rezidence získala i v kategorii Cena architektů.

„Máme velkou radost, že jsme získali další prestižní ocenění. Je to pro nás důkaz, že naše projekty dlouhodobě patří k nejlepším stavbám v Česku,” uvádí Tomáš Vavřík, zakladatel a výkonný ředitel společnosti DOMOPLAN. „Rezidence Na Mariánské cestě inspirovaná skandinávskou filozofií hygge je zosobněním rodinného, zdravého a udržitelného bydlení, které odpovídá moderním trendům developmentu. Těší nás, že ji ocenila také odborná veřejnost,říká dále Vavřík o vítězném projektu.

Harmonické bydlení po vzoru Skandinávie

Rezidence Na Mariánské cestě, která vedle cen absolutního vítěze obdržela Cenu architektů za nejlepší projekt v rámci Středočeského kraje, nabídne po svém dokončení celkem 321 bytů. Momentálně probíhá etapa první výstavby o 168 jednotkách, kterou coby generální dodavatel stavby zajišťuje technologicko-stavební koncern THIERRA. Dokončená bude závěrem letošního roku a následně se zahájí práce na výstavbě druhé části. Noví obyvatelé budou mít k dispozici byty 1+kk s rozlohou 32,5 metrů čtverečních až 4+kk se 109 metry čtverečními.

Architektonická podoba klade důraz na minimalismus čistých linií s funkčností, přírodní materiály a pomocí velkých okenních portálů propojuje interiéry s vnějším okolím. Společně s celkovým konceptem rezidenčního areálu pro trávení volného času nachází inspiraci ve skandinávské architektuře a stylu života. „Zastřešujícím motivem projektu byla inspirace skandinávským životním stylem její harmonickou filozofií hygge. Jedním ze základních pilířů Skandinávců je rovnováha mezi prací a časem stráveným s rodinou, proto rezidence Na Mariánské cestě nabídne také nespočet aktivit pro volný čas, popisují architektky projektu Ivana Linder a Dagmar Fredholm Zvoníčková ze studia IDENTITY DESIGNERS.

Součástí rezidenčního komplexu je tak rozlehlý venkovní areál. Kromě sportovního a workoutové hřiště zde budoucí obyvatelé najdou také odpočinkovou zónu, finskou saunu nebo plácek pro jógu. Vybudované budou i vodní plochy s posezením, dětské hřiště, grill-pointy, hřiště pro psy nebo místo pro komunitní zahradu. Takřka tři čtvrtiny plochy areálu bude pokrývat zeleň. Rezidence je navíc za přispění fotovoltaiky, tepelných čerpadel, akumulace, systémů pro opětovné využití dešťové vody nebo energetického smart managementu domácností ze 40 procent energeticky soběstačná.

REKLAMA

V těsném sousedství rezidence Na Mariánské cestě, jejíž název je odvozen od historické poutní cesty, DOMOPLAN plánuje vybudovat také městskou mateřskou školku.

Oceněný holiday resort v Jeseníkách i rezidence v Brně

Rezidence Na Mariánské cestě nebyla jedinou oceněnou stavbou DOMOPLANu. Prémiový aparthotel Lesní stráně s 54 apartmány a přírodním wellness, který vzniká v Jeseníkách v blízkosti lyžařského střediska Ramzová, obdržel hned dvě ocenění –  Cenu odborné poroty a Cenu architektů za nejlepší projekt v rámci Olomouckého kraje. Výstavba holiday resortu s pětihvězdičkovými službami, který svým architektonickým záměrem a podobu akcentuje okolní přírodu, začne v polovině letošního roku.

Další cena pak zamířila do Brna rezidenci Pekárenský dvůr, kterou DOMOPLAN staví v blízkosti centra města v Zábrdovicích. Jeden z momentálně největších rozestavěných projektů v Brně obdržel Cenu architektů za nejlepší stavbu v Jihomoravském kraji.

Komplex s 239 byty, živým vnitroblokem a klubovým charakterem rezidenčních služeb bude hotový začátkem příštího roku.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.6 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu