Revoluční novinka – papírování k úvěru na bydlení vyřídíte z mobilu za pár minut

V Praze dne 29. června 2020 Vyřízení půjčky na bydlení nebylo u Modré pyramidy nikdy snazší. Modrá od 25. června 2020 jako první stavební spořitelna v Česku umožňuje svým klientům zaslat dokumenty potřebné ke schválení žádosti, k čerpání i po čerpání přes mobilní aplikaci MP Home. Vkládání do aplikace je navíc jednoduché – klient dokument vyfotí nebo nahraje z úložiště telefonu a jedním kliknutím pošle ke zpracování do Modré. To lidem ušetří čas a několik e-mailů.

Novinka se týká jak úvěrů na koupi nemovitosti, tak na rekonstrukci. Usnadní například i vyřízení Rychloúvěru od Modré. S ním dostanou klienti peníze rychle a navíc nemusí ručit nemovitostí. Schválení zabere 20 minut a do 3 pracovních dní jsou peníze na účtu. „Vyřízení žádosti o úvěr v Modré je opravdu rychlá záležitost. Přesto jsme celý proces ještě zjednodušili a zdigitalizovali kroky, které klientům zbytečně zabíraly čas. Teď je zvládnou vyřídit jedním kliknutím. Od června můžou uživatelé mobilní aplikace MP Home zasílat do Modré dokumenty, které jsou k žádosti potřeba. Jde například o čestná prohlášení, daňová přiznání, platební doklady nebo dokumenty k nemovitostí, jako je například list vlastnictví. Díky této novince si teď klienti vystačí jen s jednou schůzkou s poradcem. Podepíšou smlouvu o používání aplikace, tím ji aktivují a pak už s námi komunikují online,“ říká Jan Čeřovský, manažer Digitálních služeb Modré pyramidy.

MP Home klient přehledně vidí, jaké dokumenty od něj Modrá pyramida potřebuje, jestli je už dostala a může také dát vědět, co ještě chybí.

Infobox

• Aplikaci MP Home lze stáhnout z Google Play i App Store po předchozí schůzce s poradcem.
  • Za půl roku existence ji využívá více než 38 000 klientů Modré pyramidy.
  • Dají se v ní vyhledávat i inzeráty prodávaných nemovitostí.