14. 12. 2022

Rezidence Silver Port hlásí úspěšnou kolaudaci

Investorská firma Rezidence na Palouku, která spadá pod společnost SUDOP Invest, dokončila projekt Rezidence Silver Port. Areál zahrnuje čtyři energeticky pasivní bytové domy, k nimž přiléhá vnitroblok s parkovou úpravou. Prodej celkem 70 bytů se zdravým vnitřním prostředím zajišťovala pro investora společnost JRD Development: všechny již mají svého majitele.

Projekt Rezidence Silver Port vyrostl ve Strašnicích nedaleko bývalého sídla České námořní plavby, které se stalo ústředním motivem celého projektu, a proto jsou tamější domy nazvané po světových přístavech: La Romany v Dominikánské republice, Port Luis na Mauriciu, Marseille ve Francii a Benátek v Itálii. Všech 70 bytů je vybavených moderními technologiemi a nadstandardním základním vybavením (zejména z přírodních materiálů). Jedná se například o dřevěné podlahy, velkoformátové obklady a dlažby, automatický systém řízeného větrání s rekuperací tepla a podlahové vytápění koupelen. V areálu, který dotváří vnitroblok s parkovou úpravou, se nachází také kočárkárna/kolárna, zázemí pro cyklisty (stojany na kola, venkovní myčka a servisní stanice) a systém pro zadržování dešťové vody k zálivce společných prostor.

Projekt Rezidence Silver Port představuje udržitelnou variantu městského bydlení, která by měla být vzorem pro současnou moderní výstavbu. Až nyní, tedy v době energetické krize a změn klimatu, totiž klienti skutečně doceňují pravý význam energetických úspor a příjemného vnitřního prostředí,“ vysvětluje Vladislav Římal, jednatel Rezidence na Palouku. „Projekt je navíc šetrný k okolnímu prostředí. Při jeho výstavbě se nezapomnělo ani na takové detaily, jako jsou budky pro rorýse obecného, vestavěné přímo do izolací jednotlivých budov,“ dodává Pavel Krumpár, obchodní ředitel JRD.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu