07. 05. 2020

RSTS: Jistota úročení až 1,3 % ročně a možnost odkladu splácení

PRAHA, 7. května 2020 – Raiffeisen stavební spořitelna (RSTS) si i přes snižování úrokových sazeb ČNB na svém stavebním spoření nadále drží nadstandardní výši úročení. Její klienti také využívají možnosti odkladu splácení úvěrů v souvislosti s pandemií koronaviru. Aktuálně spořitelna eviduje téměř 5 tisíc takových žádostí.

V současné situaci se ukazuje, jak je důležité mít finanční rezervu na nečekané životní situace. Mít něco naspořeno se hodí nejen pro nenadálé výdaje, ale také pro zabezpečení celé rodiny. „Přestože některé banky už začaly snižovat úročení na spořicích účtech, my si na stavebním spoření stále držíme úrokové sazby nad jedním procentem. Sazby jsou navíc garantované po dobu minimálně šesti let, což je velkou výhodou z hlediska plánování rodinných financí,“ říká Lenka Molnárová, tisková mluvčí Raiffeisen stavební spořitelny.
Až do konce května 2020 je u Raiffeisen stavební spořitelny možné sjednat stavební spoření zdarma s cílovou částkou 150 000 korun. Pevná úroková sazba činí 1,2 % ročně, pro děti a mladé do 25 let dokonce 1,3 % ročně. Stavebko se mezi Čechy dlouhodobě těší vysoké oblibě, ke konci roku 2019 ho mělo sjednáno přes 3,2 mil. občanů. Lidé na něm mimo jiné oceňují možnost získat státní příspěvek až 2 000 korun ročně, jeho bezpečnost, jisté úročení, možnost v budoucnu využít výhodný úvěr na bydlení nebo vytvoření finanční rezervy na horší časy.
Odklad splácení kvůli Covid-19
Klienti, které z finančního hlediska negativně ovlivnila pandemie koronaviru, mají stále možnost požádat si o odklad splátek a to buď o 3 měsíce, nebo o 6 měsíců. Na webu spořitelny www.rsts.cz stačí vyplnit jednoduchý formulář. Ochranná doba začne běžet od 1. dne kalendářního měsíce následujícího po přijetí formuláře do RSTS. Raiffeisen stavební spořitelna v tuto chvíli eviduje 4 800 žádostí o odklad splácení.
Možnost odkladu splácení se týká úvěrů uzavřených před 26. 3. 2020 a také těch úvěrů, které ke stejnému datu nebyly v prodlení se splácením po dobu delší než 30 dnů. Využitím této možnosti dojde k prodloužení doby trvání úvěru a úroky za toto období budou splatné až na konci doby splácení úvěru. Žádost o odklad splácení úvěru je zdarma a nebude hlášena do registrů.
Aktuální fungování RSTS
Raiffeisen stavební spořitelna postupně začala otevírat své regionální pobočky a prodloužila otevírací dobu na své pražské centrále. Všechny pobočky však stále fungují v omezenějším režimu a nadále platí veškerá hygienická pravidla a nařízení.

Provoz v sídle RSTS Koněvova 2747/99, Praha 3 Provoz Call Centra
Den Otevírací doba Den Otevírací doba
Pracovní dny 8:00–14:30 Pracovní dny 8:00–14:00

Klienti by si měli s finančními poradci dopředu domluvit termín schůzky. Nejlepším způsobem, jak aktuálně RSTS kontaktovat, je buď e-mailem na adrese rsts@rsts.cz, případně zavolat na bezplatné call centrum 800 11 22 11.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek