22. 07. 2020

SAVILLS BYLA POVĚŘENA ASSET MANAGEMENTEM IKONICKÉ PRAŽSKÉ BUDOVY DRN

Savills, mezinárodní realitní poradenská společnost, byla s účinností od července 2020 pověřena společností KGAL Investment Management Group GmbH, sídlící v Německu, aby zajišťovala služby v oblasti asset managementu pro projekt DRN, což je kancelářský komplex vysoké kvality nacházející se na Národní třídě v Praze 1.

Budova se strategickou polohou v centru města, jejíž rozloha čítá 12 500 metrů čtverečních pronajímatelné plochy, kombinuje 9 800 metrů čtverečních kancelářských ploch s více než 1 750 metry čtverečními maloobchodních a moderních gastronomických prostor. Aktivum zvyšuje laťku týkající se moderních technických specifikací pro kanceláře a očekává se, že brzy získá hodnocení BREEAM „velmi dobrá“. Nabízí impozantní a originální společné prostory, střešní terasu s 360stupňovým výhledem na Prahu a dvouúrovňové podzemní parkoviště s 227 parkovacími místy. Je téměř plně pronajatá a největším nájemcem je první česká pobočka provozovatele coworkingových kanceláří WeWork.
KGAL je přední investiční a správcovská společnost se sídlem v Mnichově s celkovou hodnotou spravovaných aktiv přes 20 miliard eur. Budovu DRN získala v srpnu 2019 jako svou první nemovitost v České republice, přičemž Savills během této transakce poskytovala poradenství prodávající straně.
André Zücker, výkonný ředitel pro real estate v KGAL Investment Management GmbH & Co. KG, komentuje: „Komplex DRN je jedinečným klenotem komerčních nemovitostí. Kombinuje prvotřídní pracovní prostor s vynikající architekturou, jež propojuje tradiční historii s moderní dobou.“
V rámci zajišťování služeb v oblasti asset managementu bude společnost Savills také odpovědná za sestavování rozpočtů, plánování investic, reportování, property účetnictví, marketing, komunikaci s nájemci a služby v oblasti udržitelnosti.
Michaela Semanová, ředitelka oddělení správy nemovitostí společnosti Savills ČR a SR, dodává: „Praha má několik moderních ikonických komerčních budov, pokud jde o jejich design a účelnost, a DRN rozhodně patří na tento seznam. Je to pro nás skvělá příležitost a skutečně si vážíme toho, že budeme zajištovat aktivní asset management této budovy a podporovat našeho klienta KGAL při vytváření dalších strategií, řešení rozhodovacích procesů a rozvíjet následný potenciál projektu.“
Oddělení správy nemovitostí společnosti Savills v České a Slovenské republice bylo založeno v dubnu 2017 a v současné době spravuje portfolio o velikosti přes 260 000 metrů čtverečních, zahrnující kancelářské budovy, průmyslové parky, stejně jako mixed-use a maloobchodní projekty.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek