07. 09. 2022

Skupina ZDR Investments spouští nový fond zaměřený na průmyslové nemovitosti

Skupina ZDR Investments od září spouští nový fond s názvem ZDR Investments Industrial SICAV a.s. Fond nabídne investorům možnost podílet se na portfoliu nemovitostí určených k výrobě a skladování. Povahou jde o fond kolektivního investování s nízkou vstupní investicí a vysokou mírou likvidity. Z regionálního hlediska bude třetí fond skupiny ZDR Investments následovat strategii stávajících fondů a zpočátku svou pozornost zaměří na český a slovenský trh.

Chceme se soustředit na příměstské průmyslové objekty menší rozlohy, nikoliv rozsáhlé parky, které jsou k vidění v okolí dálnic. Stejně jako v našich stávajících fondech, zaměřených na retailové nemovitosti, jsou klíčovými faktory zejména bonitní nájemci ze zavedených sektorů, dlouhodobé nájemní smlouvy a strategické umístění nemovitosti,“ komentuje investiční strategii nového fondu Zdeněk Prázdný, partner skupiny ZDR Investments.

Několik průmyslových a logistických nemovitostí je v rámci diverzifikace již součástí majetku stávajících dvou fondů. Po nemovitostech tohoto typu je v poslední době enormní zájem ze strany nájemců a neočekáváme, že by mělo dojít v nejbližší době k nějaké změně. Příčiny lze hledat jednak v odklonu firem od globálních logistických řešení a také důsledcích války na Ukrajině, odkud se přesouvají výrobní a skladovací kapacity na západ,“ doplňuje Radek Hladký.

Očekáváme, že do roka bude mít fond ZDR Industrial aktiva ve vyšších stovkách milionů korun. Naším záměrem je zakoupit v příštích měsících nemovitosti z trhu, které již prošli naší prověrkou a jsou připravené k akvizici a následně doplnit o průmyslové objekty z našich stávajících fondů.  Nový nemovitostní fond se pro první investory otevírá 15. září,“ uzavírá Roman Latuske.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.51 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu