03. 01. 2023

Společnost Arval CZ se stala staronovým členem České leasingové a finanční asociace

Společnost Arval CZ, která se specializuje na full-service operativní leasing, je od 1. ledna 2023 staronovým členem České leasingové a finanční asociace (ČLFA). Celkově ČLFA sdružuje 39 společností, které reprezentují téměř 90 % trhu specializovaného (nebankovního) financování.

„Členství v České leasingové a finanční asociaci obnovujeme po necelých dvou letech. Pokládáme za důležité, že se můžeme s ostatními členy podílet na přípravě právních předpisů souvisejících s nebankovním financováním. Přínos vidíme také ve sdílení zkušeností s českým leasingovým trhem. Jako společnost specializující se na operativní leasing vozů pro firmy i fyzické osoby můžeme přinést zlepšení trhu s nebankovním financováním novými produkty. Jedná se například o operativní leasing ojetých vozů či výkup vozů od firem a fyzických osob a zpětný pronájem na operativní leasing. Jsme jedním z předních českých ambasadorů elektromobility ve firmách a elektrická auta dodáváme do firem prostřednictvím operativního leasingu,“ uvedl Aleš Polák, generální ředitele Arval CZ.

„Jsme rádi, že můžeme společnost Arval CZ opět uvítat v našich řadách. Posílíme tím rozhodující pozici asociace, hájící zájmy svých členů v oblasti specializovaného financování. Letošní rok pro nás bude v řadě oblastí přelomový. Dokončuje se například evropská směrnice o spotřebitelském financování, kde bude potřeba rychlá transpozice do českého práva, chceme hrát významnou roli při přechodu na bezuhlíkovou ekonomiku a dosáhnout větší podpory elektromobility nebo být aktivnější v naší komunikaci. Každý názor, každá zkušenost jsou pro naši asociaci v současné době významným přínosem,“ uvedla Jana Hanušová, předsedkyně představenstva ČLFA.

Společnost Arval, která se specializuje na full-service operativní leasing, byla založena v roce
1989 bankovní společností BNP Paribas, která je jejím jediným vlastníkem. Arval nabízí služby velkým mezinárodním korporacím, malým a středním podnikům, ale i jednotlivcům. Arval působí
ve 30 zemích světa. Celkový vozový park Arvalu dosahuje téměř 1,5 milionu vozidel po celém světě.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.6 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu