15. 06. 2021

Společnost DOMOPLAN postaví v Brně pět nových rezidenčních projektů v hodnotě 1,5 miliardy korun. Dohromady nabídnou přes 200 bytů

Pět různých projektů, jeden společný investor. V brněnských čtvrtích Královo pole, Zábrdovice a Líšeň vyrostou nové rezidenční budovy, které dohromady nabídnou více než 200 bytových jednotek různých dispozic. V sousedství příjemného parku v Králově poli vyroste rezidence Starý pivovar s originálním architektonickým řešením. Rezidencí Stará s bytovými domy Příční 12 a Příční 14 pokračuje developerská společnost DOMOPLAN ve svém dlouhodobém podílu na rozvoji Zábrdovic. Všechny projekty nabídnou moderní bydlení s důrazem na ekologii a kvalitu architektury včetně použitých materiálů. Tyto projekty jsou doplněny komorní rezidencí Nová Líšeň, která vyroste na kraji Brna s volným přístupem k okolní přírodě. Celková výše investice do těchto projektů přesáhne částku 1,5 miliardy korun, a se stavbou by se mělo začít letos a v příštím roce.

“Brno v poslední době kráčí kupředu mílovými kroky a my máme velkou radost, že v tomto městě rozšíříme naše portfolio o nové projekty. Ty nabídnou moderní bydlení posouvající hranice současného bytového standardu. Důraz jsme kladli především na kvalitu architektonického provedení a použitých materiálů. Budoucí rezidenti tak získají klidné bydlení s dostatkem zeleně v klidných částech Brna s výbornou dostupností služeb i dopravy,” říká zakladatel společnosti DOMOPLAN Tomáš Vavřík.
V Brně-Králově poli vyroste rezidence Starý pivovar, která vynikne především skvělou dopravní obslužností a širokou dostupností služeb v blízkém okolí. Design projektu citlivě navazuje na architektonické pojetí budovy starého klášterního pivovaru. Starý pivovar nabídne 47 bytů různých dispozic, v krytých garážích vznikne 58 míst na parkování. V těsném sousedství se pak nachází příjemný park s dětským hřištěm.
Největším z chystaných projektů je rezidence Stará, která vyroste v rychle se rozvíjející čtvrti brněnských Zábrdovic. Osmipatrová budova nabídne 87 bytů – od startovacích 1+kk až po rozměrné rodinné apartmány s vlastní terasou ve vyšších podlažích bytu. Kromě bytových jednotek vzniknou v přízemí celého objektu i dva komerční prostory. Rezidence navíc nabídne i 90 parkovacích míst a velkorysé společné prostory včetně kolárny a kočárkárny. Zajímavostí je důraz na ekologický rozměr, zelenou střechu totiž na fasádě doplní velkoobjemové květníky určené k osázení květinami, nebo třeba vlastní zeleninou.
V Zábrdovicích postaví DOMOPLAN i další projekty. Jen pár minut od centra města vznikne dvojice bytových domů Příční 12 a Příční 14, které v sobě snoubí odkaz na kvalitní prvorepublikovou architekturu. Dohromady nabídnou více než 50 bytových jednotek včetně rozsáhlých 4+kk s lodžiemi, součástí je i 60 míst na parkování. Samozřejmostí jsou pak zelené střechy i společné prostory pro rezidenty. “Brněnská čtvrť Zábrdovice prochází velmi dynamickým rozvojem. Naše projekty se snaží respektovat své okolí, ale zároveň přinášet do celého prostoru nové a neotřelé koncepty a nabídnout tak unikátní bydlení jen pár kroků od centra města,” přibližuje Tomáš Vavřík.
DOMOPLAN ale hodlá v Brně stavět i na dalších místech. Menší projekt připravuje i v městské části Líšeň. V obklopení zeleně vyroste komorní rezidence Nová Líšeň. Ta nabídne 14 bytů, z nichž každý disponuje vlastní terasou nebo předzahrádkou. “Doteď jsme většinu našich projektů v Brně a okolí situovali do oblasti Zábrdovic, v budoucnu se ale hodláme zaměřit i na další lokality. Líšeň je bezpochyby jednou z nich,” zakončuje Tomáš Vavřík.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek