09. 07. 2024

Společnost Prochazka & Partners zprostředkovala další významné pronájmy v Ostravě

Přední poradenská společnost v oblasti komerčních realit Prochazka & Partners zprostředkovala dva významné pronájmy v Ostravě. V moderní kancelářské budově Organica si prostory pronajaly společnosti Stora Enso s 2200 m2 a Scott.Weber Workspace s 4400 m2. Celková pronajatá plocha přesahuje 6500 metrů čtverečních, což představuje jedny z největších transakcí na ostravském trhu v posledních letech.

„Organica je budova v nejvyšším standardu s vynikajícími technologickými parametry, strategickou polohou v centru Ostravy a impozantním designem a my jsme přesvědčeni, že pro naše klienty bude ideálním sídlem,“ říká Radek Procházka, Managing Partner společnosti Prochazka & Partners, a dodává: „Tyto transakce představují významný milník pro ostravský trh s kancelářskými prostory a dále posiluje pozici Prochazka & Partners jako lídra v oblasti poradenství v tomto segmentu nejen na Ostravsku.

Kancelářský trh v Ostravě nabízí asi 240 000 m2 moderních kancelářských ploch, téměř stoprocentní obsazení nové budovy, která velikost trhu zvětšila téměř o deset procent, je velkým úspěchem. Organica, dokončená v loňském roce, je nejmodernější kancelářskou budovou v Ostravě s celkovou pronajímatelnou plochou přes 25 000 m2.

„Budova je navržena ve vysokém standardu, ale zároveň tak, aby se chovala šetrně k životnímu prostředí. Výsledkem je dosažení nejvyšší certifikace BREEAM Excellent, která je zárukou šetrného provozu a dlouhodobé udržitelnosti. Za úspěch Organicy však vděčíme nejen její unikátnosti a vyspělosti, ale i skvělé spolupráci s Prochazka & Partners při jejím obsazování významnými klienty,“doplňuje Martin Budina, Project Development Director z developerské společnosti Contera, která je tvůrcem ostravské Organici.

„Pronájmy v Organice dokazují, že ostravský kancelářský trh rozhodně nespí. V minulých letech se nám již podařilo zajistit prodloužení smluv a sjednání nových nájemních podmínek pro Českou spořitelnu na 8 tisících metrech v budovách GATE Nová Karolína a The Orchard či zajistit pronájem prostor v budově IQ Building pro KPMG a jsem velice rád, že s novými transakcemi v Organice jsme jednou z nejaktivnějších firem, které přispívají k rozvoji ostravského trhu,“ uvádí Radek Procházka, Managing Partner společnosti Prochazka & Partners.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.49 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu