27. 06. 2024

Úspěšný exit v logistice pro investiční skupinu RSJ

Investiční skupina RSJ oznamuje zdárné dokončení prodeje moderní průmyslové haly u Chomutova o pronajímatelné ploše téměř 40 000 m2, ve které od poloviny roku 2023 vyrábí společnost Jungheinrich vysokozdvižné vozíky. Novým majitelem se stala Patria investiční společnost, která je součástí skupiny ČSOB.

Tento prodej potvrzuje strategii RSJ investovat do logistických projektů, které mají přínos jak pro investory, tak pro region. „Hala se nachází ve vynikající lokalitě s výbornou dostupností a je plně obsazena. Společnost Jungheinrich zde vytvořila přibližně 350 kvalifikovaných pracovních míst, čímž významně přispěla k ekonomické restrukturalizaci oblasti,“ říká Lukáš Musil, člen představenstva investiční skupiny RSJ.

Pro Patria investiční společnost jde po nedávné akvizici průmyslového parku na Slovensku o druhou akvizici do podílového fondu ČSOB Nemovitostní, který se chystá v průběhu příštího roku otevřít retailovým klientům ČSOB. „Podkladové aktivum splňuje všechna zásadní kritéria, která Patria při budování diverzifikovaného realitního portfolia požaduje: dobrou lokalitu a dopravní dostupnost, spolehlivého developera, dlouhodobou nájemní smlouvu s kvalitním nájemcem a vysoký ESG standard“, říká Tomáš Pribiš, člen představenstva Patria investiční společnosti.

Oznámeným prodejem naplňuje RSJ Investments svůj investiční záměr, který v případě logistického developmentu znamená nákup pozemku, výstavbu, získání nájemce a následného exitu. „Prodej této investice nám umožnuje věnovat se rozvoji našich dalších logistických projektů a vyhledávat nové potenciální akvizice v tomto segmentu,“ vysvětluje strategii asset manažer investiční skupiny RSJ, Marcel Kolesár.

Logistický areál u Jirkova s celkovou kapacitou 94 000 m² pronajímatelné plochy hostí kromě společnosti Jungheinrich i další prestižní nájemce. Amazon obsadil první část druhé budovy. „V současnosti jsme v pokročilých jednáních s potenciálními nájemci, kteří by obsadili zbytek developmentu,“ uvádí Marcel Kolesár, a popisuje i velmi důležitý ekologický aspekt projektu: „Hala německého výrobce vysokozdvižných vozíků se pyšní certifikací BREEAM Excellent, má nadstandardní izolaci a využívá dešťové vody. Jak je u našich projektů zvykem, i v Jirkově dbáme na co nejmenší ekologickou zátěž. Investovali jsme nemalé prostředky například do podpory biologické rozmanitosti v okolí celé průmyslové zóny.“

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.49 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu