02. 02. 2022

V AFI EUROPE: TŘI PROJEKTY NÁJEMNÍHO BYDLENÍ NABÍDNOU BEZMÁLA 900 JEDNOTEK K PRONÁJMU

Developerská společnost AFI Europe bilancuje výsledky za loňský rok, v kterém se plně věnovala realizaci své nové firemní strategie zaměřené výlučně na nájemní bydlení: V současnosti v Praze staví již čtyři budovy ve třech rezidenčních projektech.

Nejdále v přípravách se nachází AFIHOME Třebešín (dříve Tulipa Třebešín), který jako první dosáhl hrubé stavby. Dům, který nabídne celkem 61 bytových jednotek, by měl být dokončen už v tomto roce. Dalším projektem je multifunkční areál AFIHOME Karlín s dohromady 170 byty, které doplní obchody a služby. Ten dosáhl glajchy na přelomu letošního roku. Další dva apartmánové domy souběžně rostou v nové multifunkční čtvrti AFI City. První z nich má již kompletní hrubou stavbu, u druhé z budov byla stavba zahájena v listopadu loňského roku. Kromě nájemního bydlení AFI Europe také zkolaudovala a z 80 % vyprodala luxusní vilové domy Tulipa Třebešín, v nichž také vytvořila vzorový byt pod vedením designérky Magdaleny Hopkins. Společnost byla aktivní i v oblasti komerčních nemovitostí a rozšířila své kancelářské portfolio o Avenir Business Park v Praze 5 – Nových Butovicích. Ten společnost koupila za 66,5 milionu eur a je nyní téměř kompletně obsazen.

„Po zahájení výstavby našeho tuzemského vlajkového projektu pro nájemní bydlení AFIHOME Karlín pro nás bude rok 2022 druhým milníkem a jistým způsobem skutečným začátkem v realizaci naší nové strategie. Letos je totiž očekávaná kolaudace hned tří nájemních projektů AFIHOME  – Karlín v Praze 8, Třebešín v Praze 3, v kterém plánujeme otevřít i vzorový byt, a Kolbenova v Praze 9, kde bude dokončena první ze dvou budov. Domy tak brzy poté ožijí s příchodem nových rezidentů a my se budeme starat o jejich spokojenost a celkovou správu prostor,“komentuje Doron Klein, ředitel společnosti AFI Europe pro Českou republiku.

Společnost AFI Europe se také v uplynulém roce zasadila o ochranu zdraví svých nájemců v reakci na pandemii koronaviru. Ve svých administrativních centrech Classic 7 Business Park, AFI Karlín, AFI Vokovice a AFI City 1 nainstalovala systém společnosti Global Plasma Solutions, jejíž patentovaná technologie fungující na bázi bipolární plazmové ionizace účinně likviduje bakterie a viry ve vnitřních prostorách budov včetně výtahů. U SARS-COV-2 testy prokázaly dokonce 99,8% účinnost. Tento systém si získal pozitivní reference i v zahraničí, kde ho využívá např. Bílý dům – sídlo amerických prezidentů ve Washingtonu, Harvardská univerzita anebo společnost Google.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu