01. 02. 2023

YIT zkolaudovala projekt Koti Libeň v Praze 8

Developerská společnost YIT úspěšně zkolaudovala rezidenční projekt Koti Libeň. Ten čítá 140 bytů, dva ateliéry a jeden komerční prostor. Ke koupi aktuálně zbývá poslední volný byt. Noví obyvatelé se budou moci nastěhovat ve 2. čtvrtletí letošního roku.

Nově zkolaudovaný projekt Koti Libeň vyrostl mezi ulicemi Červená báň a Františka Kadlece v pražské Libni. Ve třech bytových domech se čtyřmi až pěti podlažími a jedním společným podzemním podlažím postavila YIT celkem 140 jednotek s dispozicemi od 1+kk do 5+kk o výměře 24 až 114 m2. Většina z nich má vlastní balkon, terasu nebo předzahrádku, které jsou situovány do polouzavřeného bloku ve tvaru písmene U. Součástí projektu jsou sklepy a sklepní kóje, kočárkárny, místnost pro mytí kol a psů, podzemní garáže a dostatek zeleně. Developer zde dále vybudoval retenční nádrž na zachytávání dešťové vody.

„Máme radost, že i přes loňskou složitou situaci, kdy se trh výrazně potýkal s nedostatkem stavebních materiálů a pracovní síly, se nám povedlo projekt Koti Libeň zkolaudovat o několik měsíců dříve, než jsme původně plánovali. Teď už jen budou probíhat dokončovací práce a věříme, že se tu bude rezidentům díky kvalitnímu provedení, dostatku zeleně v těsném okolí a klidné rodinné atmosféře spokojeně bydlet,“ říká obchodní ředitelka YIT Stavo Dana Bartoňová.

Projekt se nachází v městské čtvrti Libeň. Tato dynamicky se rozvíjející lokalita v širším centru Prahy disponuje veškerou občanskou vybaveností (např. mateřské a základní školy, obchody, kavárny, restaurace, veřejné služby apod.), skvělou dopravní dostupností danou velkým množstvím autobusových a tramvajových linek a také spoustou možností sportovního i rekreačního vyžití.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.52 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu