EUR 25.025

USD 23.283

REPO sazba ČNB 5.25 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.025

USD 23.283

20. 10. 2014

0 komentářů

Subjekty:
CENTRAL GROUP

CENTRAL GROUP prodal za měsíc v centru Prahy více než 100 bytů. Do prodeje teď proto pouští další etapu

 


 

Z původní nabídky 198 bytových a nebytových jednotek, které CENTRAL GROUP pustil v rámci 1. etapy do prodeje v září letošního roku, jich k dnešnímu dni zmizelo již 108. Společnost se proto rozhodla vyjít velké poptávce vstříc a zahájit prodej další várky bytů s více než čtvrtletním předstihem oproti původnímu plánu. V projektu s plánovaným dokončením v červnu 2016 bude celkem 682 jednotek. 

„Stanovením cen na Žižkově pod celopražským průměrem a dokonce o téměř 20 % níže, než činí průměrné ceny bytů ve srovnatelných lokalitách širšího centra, jsme opět na trhu rozpoutali cenovou revoluci. Tak rychlý prodej jsme ale nečekali. Většina konkurenčních projektů v širším centru Prahy je menších a nabízí obvykle do sta bytů. Nám se tedy vlastně podařilo jeden takový konkurenční projekt vyprodat za pouhý měsíc, a to stavíme teprve podzemní podlaží,“ pochvaluje si výbornou prodejnost bytů Dušan Kunovský, šéf CENTRAL GROUP. 

V reakci na velký zájem o nové byty v Residenci Garden Towers připravila společnost CENTRAL GROUP dokonce i stylový videospot představující projekt a přibližující standard bydlení na Žižkově. Spot je možné shlédnout na webových stránkách společnosti nebo na firemním profilu na serveru YouTube (https://www.youtube.com/centralgroup1). 

Po doplnění nabídky tak projekt aktuálně nabízí již 375 jednotek. Ceny ALL INCLUSIVE vč. DPH, sklepů a parkovacích stání začínají na 2,0 mil. Kč za 1+kk, 3,1 mil. Kč za byty 2+kk, 4,6 mil. Kč za 3+kk a 5,8 mil. Kč za jednotky 4+kk. 

„Prodejní výsledky potvrzují trend poslední doby, kterým je návrat kupujících do centra Prahy. Bydlení v centru tak postupně přestává být výsadou jen pro bohaté. Jde jen o to, aby v těchto lokalitách také existovala dostatečná nabídka cenově dostupných bytů. Coby největší český developer jsme v tomto ohledu průkopníkem a již příští rok pustíme do prodeje několik dalších projektů v širším centru města s řádově stovkami bytů,“ říká Kunovský.

REKLAMA

Vynikající lokalita v centru metropole a zajímavá architektura

Nový projekt Residence Garden Towers na Žižkově se nachází jen 8 minut tramvají od Václavského náměstí a v docházkové vzdálenosti dvou stanic metra a velkého obchodně-zábavního centra Atrium Flora. Veškerá občanská vybavenost je v blízkém okolí. Přímo v objektu navíc bude nová restaurace a také samoobsluha, takže noví obyvatelé si budou moci nakoupit nebo se dobře najíst doslova v bačkorách. Obrovskou výhodou mnoha bytů v projektu bude také krásný výhled do okolní zeleně nebo na panorama metropole včetně Pražského hradu.

Nová stavba je zajímavě architektonicky řešená ve formě pěti osmnáctipatrových věží vyrůstajících z pětipodlažního podstavce, který tvoří samostatný uliční blok s vlastním atriem a privátním parkem. Budova má energetickou náročnost třídy B, je tedy úspornější než většina v současnosti budovaných nových bytových projektů.

Nonstop recepce, unikátní střešní zahrady a luxusní provedení bytů

REKLAMA

Nejen cenami bytů je tento projekt unikátní. Současné konvenční nabídce na trhu se vymyká i novým přístupem k bydlení s důrazem na komfort a bezpečí. Všichni obyvatelé domu budou moci využívat služeb centrální recepce, která jim bude nonstop k dispozici a zajistí i dohled nad bezpečností prostřednictvím kamerového systému. Co je však důležité, tento nadstandardní servis s akcentem na bezpečnost nebude vůbec drahý. U menších bytů se bude pohybovat jen okolo 200–350 Kč měsíčně (včetně DPH), u větších bytů pak o něco výše, vždy podle výměry jednotky.

Výhradně rezidenti budou moci využívat vnitřní park v atriu a unikátní střešní zahrady s lavičkami a pergolami, které skvěle poslouží k relaxaci v zeleni. Právě podle tohoto unikátního systému střešních zahrad dostal projekt své jméno – Residence Garden Towers. Pro další možnosti relaxace a sportovního vyžití je zde známý park Parukářka a zbrusu nové sportovní a fitness centrum, a to doslova přes ulici. Všechny byty a ateliéry budou stavěny v luxusním provedení REZIDENCE zahrnujícím luxusní koupelny, kvalitní dřevěné podlahy, velká hliníková okna s tepelně izolačními trojskly, skleněná zábradlí, obklad domu moderním cembonitem a možnost volby ze stovek variant provedení bytu, a to bez jakéhokoliv příplatku. 

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články

Analýza: Poptávka po nových bytech v Praze prudce vzrostla

První čtvrtletí letošního roku přineslo další výrazné oživení poptávky na pražském trhu s novými byty. Prodalo se jich bezmála o čtvrtinu více než v předchozím čtvrtletí a téměř 2,5krát tolik, co ve stejném období loňského roku. Výrazný vliv měly především klesající úrokové sazby a zlepšení dostupnosti hypoték.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Nájmy rostly pomaleji, než se čekalo

Zajímavá zpráva přichází pro všechny domácnosti mířící do nájmů. Jejich aktuální růst je výrazně nižší, než jaký předpokládaly prognózy ze začátku roku. A to přesto, že poptávka nepřestává být rekordní. Například v Praze se pohybuje kolem 45 zájemců na jeden byt, v Brně kolem 20 zájemců. Pražské ceny se nyní pohybují na úrovni 359 korun za metr […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku

Stagnace cen na českém realitním trhu, kterou jsme sledovali posledních 18 měsíců, je pravděpodobně ta tam. A tolik očekávané zlevňování nemovitostí už rozhodně nemá smysl vyhlížet. Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku a výrazně zdražují i rodinné domy. I nadále však platí, že nemovitostí se k široké veřejnosti dostane výrazně méně […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *