EUR 25.005

USD 23.223

REPO sazba ČNB 5.25 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.005

USD 23.223

23. 04. 2018

0 komentářů

Park Mirakulum: Ve znamení detailu

 

Na území, které v minulosti obývala sovětská armáda, funguje Park Mirakulum už šestou sezonu. Brány letos otevřel 14. dubna a uzavře je poslední víkend v říjnu. Jako každý rok i letos pracovníci parku využili zimní pauzu k vylepšení areálu. „Po několika letech rozsáhlého budování jsme se letos zaměřili spíše na vylepšování toho, co už v parku máme, aby se v něm všichni příchozí cítili pohodlněji,“ říká majitel parku Jiří Antoš.

Loading



 


Nový vzhled dostaly všechny stánky s občerstvením, které jsou díky dřevěnému obložení daleko barevnější, a jejich design koresponduje s vizuální koncepcí celého parku. Přibyly jim také stínicí stříšky, které oceníte hlavně v letních měsících. „Nejvíce se změnila restaurace Rychlovky mezi hradem a habrovým bludištěm. Přistavěli jsme k ní terasu s kapacitou 200 míst,“ popisuje Antoš. Ovšem nebylo by to Mirakulum, kdyby terasa neměla ještě něco navíc. Zdobí ji totiž tři obrovské dračí hlavy z autorské dílny mirakulovské výtvarnice MgA. Lucie Kozelské.
Kromě toho v parku přibyl další stánek s prémiovou kávou z milovické pražírny Yakima coffee, kde návštěvníci budou moci ochutnat i kávové speciality připravené speciálně vyškoleným baristou.
V parku bylo vysazeno zhruba 60 stromů, které budou v budoucnu poskytovat stín i tam, kde dosud chyběl. „Péči jsme věnovali také cestám a chodníkům, které byly místy už hůře schůdné především pro malé děti a maminky s kočárky. Všechny jsme zpevnili, takže se po nich lépe chodí a zároveň se snížila jejich prašnost,“ uvádí Jiří Antoš a dodává, že pro maminky s malými dětmi vybudovali zázemí pro kojení a přebalování. Je hned na kraji parku poblíž občerstvení Hotovky U hodin. „Přebalovací pulty jsou ale rozmístěné po celém parku a jsou vyznačené v naší mapě, kterou každý návštěvník dostane spolu se vstupenkou,“ připomíná Antoš.
„Samozřejmě, že osmá věž hradu či zdokonalený vodní svět, jež do parku přibyly před loňskou pátou sezonou, jsou výrazné a návštěvnicky efektní přírůstky, které jsou patrné na první pohled. Pro nás je však neméně důležité, aby se u nás lidé cítili dobře a rádi se k nám vraceli. Právě proto jsme se letos zaměřili na všechny zmiňované úpravy,“ vysvětluje Jiří Antoš s tím, že vylepšení se dočkala i herní část parku.
Definitivní podobu získal hrad, který je symbolem parku a stojí v něm od samého počátku. „Osmou věž, která je ze všech nejvyšší a stojí přímo uprostřed hradního nádvoří, zvnějšku obíhá drátěný průlez. Se svými staršími „kolegyněmi“ je propojená v několika úrovních schodišti, žebříky, můstky a skluzavkami a celý hrad tak funguje jako mohutná průlezka,“ popisuje majitel Parku. Úpravami prošla i vesnička pro nejmenší děti, která je svou koncepcí a herní atraktivitou podobná hradu. „V dalších letech ji budeme neustále doplňovat o nové aktivity. Momentálně mají děti možnost navštívit školu nebo obchod a připravují se další činnosti, jako například autodílna, malá farma a další,“ slibuje Jiří Antoš.
Program mimořádných akcí na rok 2018

  1. dubna 2018 – Otevření parku a slavnostní zahájení sezony
  2. dubna 2018 – Rodinný den s Tankodromem
  3. – 20. května 2018 – Pigyáda (Park není pořadatelem akce, více na www.pigy.cz)
  4. května 2018 – Den s nadací Hanky Kynychové
  5. června 2018 – Den dětí
  6. srpna 2018 – Den rekordů
  7. září 2018 – Oslava šestých narozenin Parku Mirakulum

Praktické informace:
Park Mirakulum je otevřen od 10:00 do 18:00 hodin. V dubnu a říjnu pouze o víkendech, v květnu a září od úterý do neděle a v červnu, červenci a srpnu každý den. Areál se nachází ve středočeském městě Milovice, v okrese Nymburk, autem je dobře dostupný z dálnice D10, železnicí pak zajíždí linka S20 z Prahy do Milovic každou půlhodinu.
Vstupné zůstává beze změny.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články

Začal lobbing za státem dotované hypotéky. Jak velká by to byla chyba?

Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů a dokonce […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

07. 05. 2024

Analýza: Poptávka po nových bytech v Praze prudce vzrostla

První čtvrtletí letošního roku přineslo další výrazné oživení poptávky na pražském trhu s novými byty. Prodalo se jich bezmála o čtvrtinu více než v předchozím čtvrtletí a téměř 2,5krát tolik, co ve stejném období loňského roku. Výrazný vliv měly především klesající úrokové sazby a zlepšení dostupnosti hypoték.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku

Stagnace cen na českém realitním trhu, kterou jsme sledovali posledních 18 měsíců, je pravděpodobně ta tam. A tolik očekávané zlevňování nemovitostí už rozhodně nemá smysl vyhlížet. Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku a výrazně zdražují i rodinné domy. I nadále však platí, že nemovitostí se k široké veřejnosti dostane výrazně méně […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *