EUR 25.090

USD 23.448

REPO sazba ČNB 5.25 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.090

USD 23.448

Mladí rostoucí ceny nájmů řeší spolubydlením

 

Průměrně za nájem lidé zaplatí čím dál víc. Na konci loňského roku nájem meziročně vzrostl o další tři procenta. Pronájem bytu podle developerské společnosti Trigema vzrostl na 340 korun za metr čtvereční, což je o pětinu víc než před dvěma lety. Nejvíce rostou nájmy v Praze 7 a nejpomaleji na Praze 2.

Loading



 

Ceny v Praze až na drobné mezičtvrtletní výkyvy trvale rostou. V tomto roce lze navíc očekávat, že může přijít další zdražování, které bude způsobeno pnutím na trhu s novým i starším bydlením. To naznačuje mimo jiné fakt, že se počet bytů určených k nájemnímu bydlení v posledních dvou letech snížil o třetinu,” uvedl předseda představenstva Trigemy Marcel Soural.

Mladí lidé si nemohou dovolit jak koupi bytu, tak leckdy ani nájemní bydlení. Řeší to hledáním spolubydlících. Spolubydlení je nejlevnější řešení bytové situace. „V absolutních číslech je růst cen v Praze zhruba 15 procent ročně. Zároveň je potřeba si uvědomit, že dochází ke zdražení poplatků za energie a služby,“ upozorňuje výkonný ředitel Bezrealitky.cz Hendrik Meyer.
Zdroj : E15.cz

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články

Nájmy rostly pomaleji, než se čekalo

Zajímavá zpráva přichází pro všechny domácnosti mířící do nájmů. Jejich aktuální růst je výrazně nižší, než jaký předpokládaly prognózy ze začátku roku. A to přesto, že poptávka nepřestává být rekordní. Například v Praze se pohybuje kolem 45 zájemců na jeden byt, v Brně kolem 20 zájemců. Pražské ceny se nyní pohybují na úrovni 359 korun za metr […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku

Stagnace cen na českém realitním trhu, kterou jsme sledovali posledních 18 měsíců, je pravděpodobně ta tam. A tolik očekávané zlevňování nemovitostí už rozhodně nemá smysl vyhlížet. Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku a výrazně zdražují i rodinné domy. I nadále však platí, že nemovitostí se k široké veřejnosti dostane výrazně méně […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *