EUR 25.025

USD 23.283

REPO sazba ČNB 5.25 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.025

USD 23.283

26. 05. 2020

0 komentářů

Expati se rychleji propojí s českými vlastníky nemovitostí. Bezrealitky s Prague Morning rozjíždí realitní servis zaměřený na cizince

 

Anglicky hovořící cizinci už nemusí prosit místní o pomoc s hledáním bydlení. Bezrealitky.cz, největší český server nabízející bydlení přímo od majitelů, se totiž spojuje s Prague Morning, jednou z největších komunit orientovaných na expaty. Společně nabídnou cizincům hledajícím bydlení v Česku propojení s anglicky hovořícími majiteli nemovitostí, a to včetně doprovodného servisu.

Loading



 


Bezrealitky kompletně zaštítí realitní sekci na portálu PragueMorning.cz, který má měsíčně více než čtvrt milionu unikátních návštěvníků a v době koronavirových opatření se stal jedním z předních informačních zdrojů pro cizince žijící v Česku. Početnou skupinu jeho uživatelů navíc tvoří ti, kteří se do Česka, potažmo střední Evropy, teprve chystají.
V rámci nové realitní sekce Prague Morning budou nabízeny všechny inzeráty z portálu Bezrealitky (celkem skoro 6000 nabídek pronájmů a 2500 nemovitostí k prodeji měsíčně), uživatelé budou mít možnost vyfiltrovat pouze ty s anglickými popisky. Těch je v nejpoptávanější Praze zhruba pětina. Samotná domluva s majitelem pak proběhne přímo na komunikační platformě lokalizované webu Bezrealitky.com.
„Koronavirová krize sice způsobila částečný odliv cizinců z Prahy a Česka, na druhou stranu ukázala, jak významná je místní komunita expatů. I nadále zůstávají v celé zemi desítky tisíc cizinců, kteří ho evidentně považují za svůj současný domov a pomáhají rozvíjet místní ekonomiku. Navíc noví i nadále plánují přijet. Od spolupráce si slibujeme výrazné zjednodušení cesty za bydlením, doposud zde totiž neexistovala realitní služba s odpovídající nabídkou, která by se na expaty zaměřovala,“ zmiňuje za Prague Morning jeho zakladatel Massimo Parolisi.
S tím souhlasí také Hendrik Meyer, CEO Bezrealitky, který chce z Bezrealitky postupně vybudovat největší portál pro hledání bydlení v regionu. Před koronavirovou krizí počet cizinců, kteří hledali bydlení v Praze a Brně, rostl meziročně asi o čtvrtinu. Nejčastěji se jednalo o mezinárodní studenty, zahraniční manažery nebo pracovníky. Poslední měsíce tento růst zastavily, to by se však mělo v následujících měsících opět změnit.
„Uzavřené hranice se brzy otevřou, letecké linky obnoví. Česko zůstává i nadále extrémně zajímavou destinací a hladký průběh koronavirovou krizí ještě posílí její auru bezpečného a klidného místa. Myslím si, že expati a cizinci na český realitní trh patří – a týká se to nejen kosmopolitní Prahy a Brna, ale i menších obcí,” vysvětluje Meyer. “I proto je pro nás výzvou, aby se i v nové realitní službě cítili brzy jako doma.”

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články

Analýza: Poptávka po nových bytech v Praze prudce vzrostla

První čtvrtletí letošního roku přineslo další výrazné oživení poptávky na pražském trhu s novými byty. Prodalo se jich bezmála o čtvrtinu více než v předchozím čtvrtletí a téměř 2,5krát tolik, co ve stejném období loňského roku. Výrazný vliv měly především klesající úrokové sazby a zlepšení dostupnosti hypoték.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Nájmy rostly pomaleji, než se čekalo

Zajímavá zpráva přichází pro všechny domácnosti mířící do nájmů. Jejich aktuální růst je výrazně nižší, než jaký předpokládaly prognózy ze začátku roku. A to přesto, že poptávka nepřestává být rekordní. Například v Praze se pohybuje kolem 45 zájemců na jeden byt, v Brně kolem 20 zájemců. Pražské ceny se nyní pohybují na úrovni 359 korun za metr […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *