EUR 25.175

USD 23.482

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.175

USD 23.482

31. 08. 2020

0 komentářů

Direct spouští nové pojištění bytových domů. Pojistí i venkovní vybavení, na výšce plotu nezáleží

 

Pojištění bytových domů Direct pojišťovny se od 1. září výrazně mění. Zlepšují se pojistné podmínky a zkracuje smlouva. Direct se také zaměřil na věci, které na trhu nedávají smysl.

Loading



 


Pojištění bytových domů od Directu se od 1. září výrazně mění, aby bylo stejně jednoduché jako ostatní produkty. „Pojistné podmínky jsme ušili na míru majitelům bytových domů, pojistnou smlouvu jsme zkrátili na polovinu až třetinu oproti konkurenci, tedy na 4 strany, a zaměřili jsme se na všechny věci, které nám na trhu nedávají smysl. Smlouva navíc stejně jako u ostatních našich produktů vzniká zaplacením, takže ani u bytových domů není potřeba nic podepisovat,“ popisuje největší změny mluvčí Direct pojišťovny Nela Maťašeje.
Podmínky, které jinde nenajdete
V České republice je v současné době zhruba dvě stě tisíc bytových domů. Direct si dává za dlouhodobý cíl pojistit alespoň desetinu z nich. Pomoci k tomu má unikátní nabídka, kterou u konkurence klienti nenajdou. „Nabízíme například široký rozsah asistence v základu, pojistíme i doplňkové stavby a venkovní vybavení. Nemáme také žádné zabezpečovací tabulky, jediná podmínka u krádeže je překonání překážky a protokol od policie,“ popisuje nový produkt Maťašeje.
Bez háčků určujících výšku plotu nebo umístění věcí ve sklepě
Stejně tak klienti ve smlouvě nenajdou háčky v podobě určování výšky plotu nebo to, v jaké výšce musejí mít věci ve sklepě. „Klienti ocení také to, že spoluúčast je možné zvolit už od 500 korun nebo že při poškození skel zaplatíme i polepy na nich,“ dodává Maťašeje.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články

Pokles cen nemovitostí podpojištění majetku v Česku nevyřešil

Podpojištění je vlastnost pojištění, která může lidi snadno připravit o peníze z plnění. V případě pojistné události může totiž pojišťovna, je-li majetek podpojištěn, krátit vyplacené pojistné plnění ve stejném poměru, o kolik je hodnota pojištěné věci vyšší než pojistná částka. Jak podpojištění vzniká, jak mu předcházet?

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

03. 10. 2023

Průzkum: Více než polovina nemovitostí nemá dostatečné pojištění

V průzkumu společnosti FinGO, který reprezentoval více než 3000 klientů z celé České republiky, se ukázalo, že více než polovina (53,5 %) smluv na pojištění nemovitosti, které klienti v minulosti uzavřeli, je v současné době podpojištěna. K tomu dochází nejen u hlavních budov, ale také u vedlejších staveb, jako jsou pergoly, garáže nebo zahradní domky.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

25. 07. 2023

Kvůli vysoké inflaci se rozmáhá takový nešvar – podpojištěni

Dopady inflace se promítají rovněž do majetkového pojištění. Rostoucí ceny totiž vyžadují navýšení pojistných částek. Tím sice zdražuje pojištění, odborníci přesto doporučují pojistné smlouvy pravidelně aktualizovat. V opačném případě hrozí podpojištění, což při potenciální pojistné události znamená krácení náhrady vzniklých škod a ztrátu klidně ve výši statisíců korun. Jak nastavit správnou pojistnou částku u pojištění […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

05. 06. 2023


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *