31. 08. 2020

Direct spouští nové pojištění bytových domů. Pojistí i venkovní vybavení, na výšce plotu nezáleží

Pojištění bytových domů Direct pojišťovny se od 1. září výrazně mění. Zlepšují se pojistné podmínky a zkracuje smlouva. Direct se také zaměřil na věci, které na trhu nedávají smysl.

Pojištění bytových domů od Directu se od 1. září výrazně mění, aby bylo stejně jednoduché jako ostatní produkty. „Pojistné podmínky jsme ušili na míru majitelům bytových domů, pojistnou smlouvu jsme zkrátili na polovinu až třetinu oproti konkurenci, tedy na 4 strany, a zaměřili jsme se na všechny věci, které nám na trhu nedávají smysl. Smlouva navíc stejně jako u ostatních našich produktů vzniká zaplacením, takže ani u bytových domů není potřeba nic podepisovat,“ popisuje největší změny mluvčí Direct pojišťovny Nela Maťašeje.
Podmínky, které jinde nenajdete
V České republice je v současné době zhruba dvě stě tisíc bytových domů. Direct si dává za dlouhodobý cíl pojistit alespoň desetinu z nich. Pomoci k tomu má unikátní nabídka, kterou u konkurence klienti nenajdou. „Nabízíme například široký rozsah asistence v základu, pojistíme i doplňkové stavby a venkovní vybavení. Nemáme také žádné zabezpečovací tabulky, jediná podmínka u krádeže je překonání překážky a protokol od policie,“ popisuje nový produkt Maťašeje.
Bez háčků určujících výšku plotu nebo umístění věcí ve sklepě
Stejně tak klienti ve smlouvě nenajdou háčky v podobě určování výšky plotu nebo to, v jaké výšce musejí mít věci ve sklepě. „Klienti ocení také to, že spoluúčast je možné zvolit už od 500 korun nebo že při poškození skel zaplatíme i polepy na nich,“ dodává Maťašeje.