EUR 25.025

USD 23.283

REPO sazba ČNB 5.25 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.025

USD 23.283

15. 06. 2021

0 komentářů

Společnost DOMOPLAN postaví v Brně pět nových rezidenčních projektů v hodnotě 1,5 miliardy korun. Dohromady nabídnou přes 200 bytů

 

Pět různých projektů, jeden společný investor. V brněnských čtvrtích Královo pole, Zábrdovice a Líšeň vyrostou nové rezidenční budovy, které dohromady nabídnou více než 200 bytových jednotek různých dispozic. V sousedství příjemného parku v Králově poli vyroste rezidence Starý pivovar s originálním architektonickým řešením. Rezidencí Stará s bytovými domy Příční 12 a Příční 14 pokračuje developerská společnost DOMOPLAN ve svém dlouhodobém podílu na rozvoji Zábrdovic. Všechny projekty nabídnou moderní bydlení s důrazem na ekologii a kvalitu architektury včetně použitých materiálů. Tyto projekty jsou doplněny komorní rezidencí Nová Líšeň, která vyroste na kraji Brna s volným přístupem k okolní přírodě. Celková výše investice do těchto projektů přesáhne částku 1,5 miliardy korun, a se stavbou by se mělo začít letos a v příštím roce.

Loading



 


“Brno v poslední době kráčí kupředu mílovými kroky a my máme velkou radost, že v tomto městě rozšíříme naše portfolio o nové projekty. Ty nabídnou moderní bydlení posouvající hranice současného bytového standardu. Důraz jsme kladli především na kvalitu architektonického provedení a použitých materiálů. Budoucí rezidenti tak získají klidné bydlení s dostatkem zeleně v klidných částech Brna s výbornou dostupností služeb i dopravy,” říká zakladatel společnosti DOMOPLAN Tomáš Vavřík.
V Brně-Králově poli vyroste rezidence Starý pivovar, která vynikne především skvělou dopravní obslužností a širokou dostupností služeb v blízkém okolí. Design projektu citlivě navazuje na architektonické pojetí budovy starého klášterního pivovaru. Starý pivovar nabídne 47 bytů různých dispozic, v krytých garážích vznikne 58 míst na parkování. V těsném sousedství se pak nachází příjemný park s dětským hřištěm.
Největším z chystaných projektů je rezidence Stará, která vyroste v rychle se rozvíjející čtvrti brněnských Zábrdovic. Osmipatrová budova nabídne 87 bytů – od startovacích 1+kk až po rozměrné rodinné apartmány s vlastní terasou ve vyšších podlažích bytu. Kromě bytových jednotek vzniknou v přízemí celého objektu i dva komerční prostory. Rezidence navíc nabídne i 90 parkovacích míst a velkorysé společné prostory včetně kolárny a kočárkárny. Zajímavostí je důraz na ekologický rozměr, zelenou střechu totiž na fasádě doplní velkoobjemové květníky určené k osázení květinami, nebo třeba vlastní zeleninou.
V Zábrdovicích postaví DOMOPLAN i další projekty. Jen pár minut od centra města vznikne dvojice bytových domů Příční 12 a Příční 14, které v sobě snoubí odkaz na kvalitní prvorepublikovou architekturu. Dohromady nabídnou více než 50 bytových jednotek včetně rozsáhlých 4+kk s lodžiemi, součástí je i 60 míst na parkování. Samozřejmostí jsou pak zelené střechy i společné prostory pro rezidenty. “Brněnská čtvrť Zábrdovice prochází velmi dynamickým rozvojem. Naše projekty se snaží respektovat své okolí, ale zároveň přinášet do celého prostoru nové a neotřelé koncepty a nabídnout tak unikátní bydlení jen pár kroků od centra města,” přibližuje Tomáš Vavřík.
DOMOPLAN ale hodlá v Brně stavět i na dalších místech. Menší projekt připravuje i v městské části Líšeň. V obklopení zeleně vyroste komorní rezidence Nová Líšeň. Ta nabídne 14 bytů, z nichž každý disponuje vlastní terasou nebo předzahrádkou. “Doteď jsme většinu našich projektů v Brně a okolí situovali do oblasti Zábrdovic, v budoucnu se ale hodláme zaměřit i na další lokality. Líšeň je bezpochyby jednou z nich,” zakončuje Tomáš Vavřík.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články

Analýza: Poptávka po nových bytech v Praze prudce vzrostla

První čtvrtletí letošního roku přineslo další výrazné oživení poptávky na pražském trhu s novými byty. Prodalo se jich bezmála o čtvrtinu více než v předchozím čtvrtletí a téměř 2,5krát tolik, co ve stejném období loňského roku. Výrazný vliv měly především klesající úrokové sazby a zlepšení dostupnosti hypoték.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Nájmy rostly pomaleji, než se čekalo

Zajímavá zpráva přichází pro všechny domácnosti mířící do nájmů. Jejich aktuální růst je výrazně nižší, než jaký předpokládaly prognózy ze začátku roku. A to přesto, že poptávka nepřestává být rekordní. Například v Praze se pohybuje kolem 45 zájemců na jeden byt, v Brně kolem 20 zájemců. Pražské ceny se nyní pohybují na úrovni 359 korun za metr […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku

Stagnace cen na českém realitním trhu, kterou jsme sledovali posledních 18 měsíců, je pravděpodobně ta tam. A tolik očekávané zlevňování nemovitostí už rozhodně nemá smysl vyhlížet. Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku a výrazně zdražují i rodinné domy. I nadále však platí, že nemovitostí se k široké veřejnosti dostane výrazně méně […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *