EUR 25.165

USD 23.481

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.165

USD 23.481

05. 02. 2023

0 komentářů

V Nizozemsku budují nemocnici „budoucnosti“ ve spolupráci se SAS a Microsoftem

 

Přední univerzitní lékařské centrum v Nizozemsku – rotterdamská nemocnice Erasmus MC – spojila síly s jedním ze světových lídrů v oblasti umělé inteligence (AI) a analýzy dat společností SAS a softwarovým gigantem Microsoft s cílem vytvořit „nemocnici budoucnosti“. Nejnovější technologie s využitím dostupných dat přispějí ke zlepšení zdravotní péče i přes kritický nedostatek lékařů a zdravotního personálu.

Loading



 

V první fázi budování nemocnice budoucnosti byly dokončeny tři projekty. V jednom z nich Erasmus MC ve spolupráci se SAS vyvinuly algoritmus umělé inteligence, který určuje, zda by pacienti po onkologické operaci měli zůstat v nemocnici, nebo by mohli být bezpečně propuštěni do domácí péče. Nasazení modelu AI zvýšilo bezpečnost pacientů a umožnilo efektivnější využití kapacity lůžek.

„Zdravotnictví je jednou z oblastí, kde se obory, jako jsou umělá inteligence a analýza dat, prosazuji velmi rychlým tempem. Věřím, že zkušenosti, které naší společnosti podaří získat v Erasmus MC, budeme moci následně aplikovat i v českých nemocnicích,“ uvedl Petr Šlajchrt, Country Director společnosti SAS Institute pro Českou republiku.

Vedení nemocnice Erasmus MC věří, že s podporou technologií, které přispějí k výraznému snížení administrativní zátěže a monitoringu stavu pacientů, budou mít sestry a lékaři více času na pacienty a jejich rodiny.

„Vidíme, že data hrají stále důležitější roli při poskytování zdravotní péče. Prostřednictvím spolupráce mezi Erasmus MC, SAS a Microsoft budujeme ekosystém, který nám umožňuje spolupracovat na vytváření skutečných hodnot. V tomto případě to znamená implementaci technologie až k lůžku, aby z toho měli prospěch zaměstnanci i pacienti,“ řekl Joost Huiskens, zodpovědný za oblast medical v Microsoft Netherlands.

Během vývoje a implementace algoritmu umělé inteligence v Erasmus MC se ukázalo, jak důležité je propojení IT oddělení, datových inženýrů, datových vědců, lékařů a sester. Erasmus MC proto založil Datahub, aby spojil obory z celé nemocnice, které spolupracují na vývoji modelu AI, poskytují technickou podporu při implementaci a pomáhají při problémech.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články

Ceny nájmů se začínají umoudřovat, je otázka, na jak dlouho

Růst cen nájemního bydlení se za poslední rok – až na výjimky – zpomalil a v mnoha krajích přešel dokonce k poklesu nebo stagnaci. Pomohl především větší počet nemovitostí nabízených k pronájmu – bytů v podstatě všech kategorií, ale také pokojů určených ke spolubydlení nebo například částí rodinných domů. A svou roli sehrála i utlumená poptávka, která vyústila v nižší […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

11. 04. 2024

Družstevní bydlení je stále cenově dostupnější alternativa

Pořízení staršího družstevního bytu je v průměru o 15 procent levnější než koupě bytu v osobním vlastnictví. Zatímco průměrná prodejní cena bytu v Česku v osobním vlastnictví na začátku letošního roku dosahovala 70 tisíc korun za metr čtvereční, průměrná cena za metr čtvereční družstevního bytu byla na hranici 47 tisíc korun za metr čtvereční. Vyplývá to z analýzy společnosti RE/MAX.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

09. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *