EUR 25.025

USD 23.283

REPO sazba ČNB 5.25 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.025

USD 23.283

31. 05. 2023

0 komentářů

Úvěrová asistence: efektivní ochrana pro majitele hypotéky

 

Podle nejnovějšího průzkumu České bankovní asociace a agentury Ipsos v příštích několika letech plánuje sjednání hypotéky až pětina Čechů. Polovina z nich ale musela své plány kvůli vyšším životním nákladům a inflaci odložit.  Někteří z nich se totiž obávají, že nebudou schopni své závazky splácet, a častěji jim brání i strach z nemocí, úrazů a z nich plynoucí pracovní neschopnosti. Pomoci jim v tom může úvěrová asistence, kterou si mohou sjednat společně se životním pojištěním v pojišťovně MetLife.

Loading



 

„V případech neschopnosti splácet je finanční pomocí tzv. úvěrová asistence, která sice zaznamenala v posledních dvou letech výrazný nárůst, ale stále je součástí pouze necelé pětiny všech smluv životního pojištění. Přitom poskytuje klientům a jejich rodinám komplexní ochranu proti rizikům, jež významně ohrožují splácení hypotéky, úvěru nebo jiného finančního závazku. Navíc oproti samostatně sjednaným pojištěním je úvěrový balíček cenově výhodnější. Pojištěný si může zvolit jednu z 11 variant se širokými možnostmi zabezpečení. Není tedy problém, aby si finanční zajištění nastavil každý podle svých představ. Nejčastěji si klienti vybírají kombinaci rizik smrti a invalidity 2. a 3. stupně,“ uvádí analytička produktového oddělení pojišťovny MetLife Eliška Nechanická Březinová.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články

Přehled aktuálních sazeb hypoték – Fio banka je nejlevnější, některé banky dokonce zdražily

Kdo čekal, že se po březnovém snížení základní úrokové sazby ČNB o půl procentního bodu podobně zachovají i banky v případě hypotečních úvěrů, ten se nedočkal. Až na několik málo výjimek, jako v případě Fio banky, UniCredit Bank a AirBank, se všechny ostatní peněžní ústavy “zabetonovaly“ nad 5% hranicí.

Text: redakce hypoindex.cz

26. 04. 2024

V Praze výrazně rostou prodeje nových bytů, ale už i ceny

Prodeje nových bytů v Praze v letošním roce výrazně rostou, developeři za první čtvrtletí prodali celkem 1520 nových bytů. To je ve srovnání se stejným obdobím loňského roku takřka trojnásobek. První čtvrtletí loňského roku však bylo z pohledu prodejů nejhorší v historii monitoringu trhu, tedy za poslední dvě desetiletí.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

22. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *