EUR 25.265

USD 23.707

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.265

USD 23.707

Česká spořitelna i Komerční banka v dubnu zlevnily hypotéky

 


 

Česká spořitelna garantuje nízké sazby

Od 7. do 20. dubna 2014 garantuje Česká spořitelna úřokovou sazbu 2,55 procenta. Podmínky pro získání této nabídky nejsou nijak zvláštní. Stačí, když klient splácí hypotéku z aktivního účtu u České spořitelny a k hypotečnímu úvěru si sjedná pojištění schopnosti splácet. Bez pojištění banka nabízí sazbu 2,75 procenta. Tato akční hypotéka je poskytována do 85 procent hodnoty zástavy nemovitosti s pětiletou fixací.

Tím ale Česká spořitelna s akcemi nekončí. Do 30. června 2014 banka poskytne zájemcům k hypotéce účet na dva roky zdarma. Stačí, aby klienti na tomto účtu každý měsíc provedli minimálně tři jakékoliv transakce. Pochopitelně se nepočítají připsané úroky bankou, popř. poplatky za služby.

Hypotéky České spořitelny banka navíc poskytuje bez poplatku za vyřízení a správu úvěru a klientům nabízí také možnost odkladu, přerušení či změny splátek nebo možnost mimořádných splátek. Při výstavbě lze peníze čerpat rychle a bez faktur.

Komerční banka také zlevňuje hypotéky

V podstatě jiné bonusy, než snížená úroková sazba, už moc netáhnou. Proto není divu, že i Komerční banka přistoupila ke krátkodobému snížení sazeb. Po celý duben tak Komerční banka garantuje úrokovou sazbu u pětileté a tříleté fixace ve výši 2,79 procenta. Smlouvu pak klienti musejí podepsat do 15. června.

Hypoteční úvěr Klasik je pro všechny klienty, kteří se rozhodli pořídit si vlastní nemovitost, anebo chtějí refinancovat současný hypoteční úvěr, a to až do 85 procent hodnoty zastavené nemovitosti.

REKLAMA

V porovnání s běžně poskytovanými úrokovými sazbami jde o velmi výhodnou nabídku. Například podle ukazatele Fincentrum Hypoindex činila v minulém roce průměrná úroková sazba poskytnutých hypoték v ČR 3,05 %. Ve srovnání s ní mohou klienti v Komerční bance ušetřit na splátkách i stovky korun měsíčně,“ uvedl Charles-Pierre Serain, výkonný ředitel pro Marketing, Komunikaci a Business Development.

Ani Raiffeisenbank se nenechala zahanbit

Další, kdo snižuje na několik dnů úrokové sazby u hypoték je Raiffeisenbank. Díky jejím Hypodnům se klienti mohou dostat na úrokovou sazbu sníženou o 0,4 procentního bodu. „Zvýhodněnou sazbu klient získá, pokud si v rámci Hypodnů na pobočce nechá připravit orientační propočet
a následně  uzavře hypoteční smlouvu  do 15. června 2014. Na průměrné hypotéce tak klienti měsíčně ušetří na splátkách několik set korun,“
uvedl produktový manažer Raiffeisenbank Jan Bureš. Hypodny banka uspořádá ve dnech 11. až 20. dubna.

Navíc za poskytnutí hypotéky klienti banky neplatí žádný poplatek, další výhodou je možnost mimořádných splátek zdarma při využití tzv. Turbo sazby. Což je možnost mimořádných „turbo“ splátek úvěru bez sankce za předčasné splacení až do 25 % z výše nesplacené jistiny po každých 12 řádně uhrazených splátkách.

 

REKLAMA

 

 

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje


Související články

Během prvního čtvrtletí se v Brně prodalo nejvíce bytů za dva roky

Za první kvartál roku 2024 našlo své kupce celkem 246 brněnských novostaveb. Oproti průměru za předchozí rok, který byl poznamenán utlumenou poptávkou v důsledku vysokých úrokových sazeb, se jedná o 100% nárůst. Jak vyplývá z dat společnosti Trikaya, začátek letošního roku byl natolik úspěšný, že dokonce překonal dlouhodobý průměr. Ceny zatím stoupají pozvolna, pohybují se […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

17. 04. 2024

Analýza: Budou v Praze nájmy opět srovnatelné se splátkami hypoték?

Doba, kdy bude v Praze opět srovnatelné splácet vlastní byt a bydlet v nájmu, se pravděpodobně rychle blíží. V následujících dvou letech by se ceny nových bytů měly zvyšovat o 5 % ročně, postupně klest sazby hypoték ke 3 % a růst nájemné v průměrně o 10 % za rok. Vyplývá to z aktuální analýzy Central Group.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

16. 04. 2024

Hypoteční trh oživuje, meziročně stoupnul v březnu o polovinu

Z meziročního pohledu byl objem poskytnutých hypoték v březnu vyšší téměř o 50 %, zatímco v únoru rostl trh meziročně ještě o dvojnásobek. Nižší meziroční dynamika souvisí s vyšší srovnávací základnou z loňského roku, kdy začala hypoteční aktivita od března oživovat. Byplývá to z aktuálních dat ČBA Hypomonitoru.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

15. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *