09. 07. 2015

Air Bank nově umožňuje převod hypotéky i přes internet a telefon

„Pobočky, internet i telefon od začátku považujeme za tři naprosto rovnocenné způsoby, kterými chceme klientům naše služby poskytovat. Mohou nás díky tomu vždy používat tak, jak je to pro ně nejpohodlnější,“ říká Robert Štefl, šéf produktového týmu Air Bank.

Převod hypotéky probíhá přes internet i telefon stejně rychle a jednoduše, jako na pobočce. Konkrétní nabídku získá klient bez čekání hned po vyplnění žádosti a rovnou ji může na dálku podepsat. Všechny potřebné doklady pak nahrává přímo do svého internetového bankovnictví nebo je může bance poslat. Poštou nebo kurýrem následně posílá zpět do AirBank i dokumenty, které je potřeba úředně podepsat.

Za převod hypotéky si Air Bank nic neúčtuje. Zpracování smlouvy, čerpání peněz i vedení úvěrového účtu jsou tak pro klienta zdarma. Klient platí pouze poplatek katastru nemovitostí za vklad zástavního práva. Zdarma je i změna výše splátky, všechny mimořádné splátky a dokonce i předčasné splacení hypotéky. Pouze v případě, kdy by chtěl klient ještě během fixace převést hypotéku do jiné banky, po něm Air Bank může podle smlouvy vyžadovat úhradu nákladů – ale pouze do výše svých skutečných nákladů na fixaci.

Jinak mohou dělat klienti u Air Banksplátky navíc i během doby fixacebez jakéhokoliv omezení. Díky tomu se mohou hypotéky zbavit rychleji a zlevnit si ji tím o desítky i stovky tisíc korun. Nemusí mít přitom obavy, že by jim peníze zaplacené navíc v případě nouze chyběly. V případě potřeby si je zase mohou vzít zpět.

Klienti si u Air Bank mohou aktuálně vybrat mezi pevnou úrokovou sazbou 2,1 % s fixací na tři roky a pohyblivou sazbou 2,0 s tříletým stropem. Na rozdíl od jiných bank získají výhodnou úrokovou sazbu bez jakéhokoliv smlouvání nebo bez nutnosti využívat jiné, zpoplatněné služby.

REKLAMA

S refinancováním hypoték se Air Bank rozhodla začít kvůli zájmu klientů, kteří museli mít právě kvůli hypotékám stále otevřené účty u jiných bank. V budoucnu ale plánuje spustit i nové hypotéky.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.51 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu