26. 04. 2022

Air Bank v květnu změní úrokové sazby u hypoték a půjček

Air Bank v úterý 3. května 2022 zvyšuje úroky u hypoték o 0,3 procentního bodu. U nových hypoték bude roční úroková sazba nově začínat na 4,79 %, u hypoték převedených z jiné banky se klient může dostat na sazbu už od 4,59 %. Banka zároveň v květnu zvýší minimální sazby u spotřebitelských půjček.

Nové sazby u hypoték platí při započtení slevy za pojištění schopnosti hypotéku splácet. Air Bank poskytuje stejnou úrokovou sazbu bez ohledu na délku fixace (5, 7 nebo 10 let). Od 1. dubna 2022 také zrušila přirážku 0,5 procentního bodu u hypotéky s LTV nad 80 % pro klienty do 36 let. Tito klienti, kteří často začínají pracovní život s nižší mzdou a nemají naspořený dostatek vlastních zdrojů, si tak mohou vzít hypotéku s LTV do 90 % hodnoty nemovitosti se stejnou úrokovou sazbou jako hypotéku s LTV do 80 %. Sjednání a vedení hypotéky jsou v Air Bank zdarma, stejně jako změna výše a termínu splátky, mimořádné splátky nebo předčasné splacení hypotéky kdykoliv během fixace. O hypotéku mohou klienti zažádat také online, a to i v mobilním bankovnictví.

Banka 3. května 2022 zároveň o půl procentního bodu zvýší minimální úrokové sazby u půjček, bonusová úroková sazba bude nově začínat na 4,4 % ročně (původně 3,9 %). Klienti bonusovou sazbu získají jednoduše, stačí jen úvěr včas a řádně splácet. Sjednání, vedení, předčasné splacení nebo mimořádné splátky jsou u půjčky Air Bank rovněž zdarma a stejně tak si klienti mohou jednoduše měnit výši nebo termín splátek. Při splacení první půjčky do 30 dnů od jejího načerpání navíc banka klientovi vrátí úroky.

V úterý 17. května 2022 se pak o procentní bod zvýší minimální úroková sazba u půjček P2P platformy Zonky. Nová nejnižší sazba tak bude začínat na 3,99 % ročně (původně 2,99 %). Zonky půjčku si klienti mohou sjednat online a mohou ji kdykoliv zdarma předčasně splatit nebo provádět mimořádné splátky. Klienti si také mohou jednou ročně změnit termín své měsíční splátky.