08. 08. 2022

Air Bank v polovině srpna zvýší úrokové sazby u hypoték

Air Bank v pondělí 15. srpna 2022 zvýší úrokové sazby u hypoték o 0,2 procentního bodu. U nových hypoték tak bude roční úroková sazba nově začínat na 5,99 %, u hypoték převedených z jiné banky budou klienti moci získat sazbu už od 5,79 % ročně.

Nové nejnižší sazby budou platit u hypoték nad 1,5 milionu korun a při započtení slevy za pojištění schopnosti hypotéku splácet, které úrokovou sazbu vždy o 0,15 procentního bodu sníží. Air Bank poskytuje stejnou úrokovou sazbu bez ohledu na délku fixace, která může být 5, 7 nebo 10 let a také bez vlivu na výši LTV, které může být i nad 80 %. Banka tak poskytuje hypotéky s LTV až do 90 %, a to především klientům do 36 let věku.

Sjednání a vedení hypotéky jsou v Air Bank zdarma, stejně jako změna výše a termínu splátky, mimořádné splátky nebo předčasné splacení hypotéky kdykoliv během fixace. Klienti také mohou využívat Chytrou rezervu, do které mohou vložit peníze navíc a snížit si tak výši jistiny pro výpočet úroků. Peníze z Chytré rezervy si také mohou v případě potřeby vzít zase zpět. O hypotéku mohou klienti Air Bank zažádat online, a to i v mobilní aplikaci My Air.