23. 05. 2022

Air Bank změní úrokové sazby u hypoték

Air Bank ve čtvrtek 26. května 2022 zvyšuje úrokovou sazbu u hypoték o 0,6 procentního bodu. U nových hypoték roční úroková sazba nově začíná na 5,39 %, u hypoték převedených z jiné banky se klient může dostat na sazbu už od 5,19 %.

Nové nejnižší sazby platí u hypoték nad 1,5 milionu korun a při započtení slevy za pojištění schopnosti hypotéku splácet, které úrokovou sazbu sníží vždy o 0,15 procentního bodu. Air Bank poskytuje stejnou úrokovou sazbu bez ohledu na délku fixace, která může být 5, 7 nebo 10 let.

Sjednání a vedení hypotéky jsou v Air Bank zdarma, stejně jako změna výše a termínu splátky, mimořádné splátky nebo předčasné splacení hypotéky kdykoliv během fixace. O hypotéku mohou klienti zažádat také online, a to i v mobilním bankovnictví My Air.

Air Bank také od 1. dubna 2022 zrušila přirážku 0,5 procentního bodu u hypoték s LTV nad 80 %, které poskytuje především klientům do 36 let. Tito klienti, kteří často začínají pracovní život s nižší mzdou a nemají naspořený dostatek vlastních peněz, si tak mohou vzít hypotéku s LTV do 90 % hodnoty nemovitosti se stejnou úrokovou sazbou jako hypotéku s LTV do 80 %.