Úterý 27. října. Svátek mají Šarlota a Zoe.

Allianz Real Estate zvítězila v žebříčku 100 největších realitních investorů

21.05.2019 11:05 Tisková zpráva: Allianz pojišťovna

Allianz je nejenom silná pojišťovna s více než stoletou tradicí, ale i silný investor. Potvrdil to průzkum společnosti IPE Real Assets, který hodnotí největší světové investory v oblasti nemovitostí. První příčku v něm obsadila Allianz Real Estate.

Žebříček stovky největších realitních investorů 2019 vycházel z průzkumu IPE Research a z veřejně dostupných informací, pocházejících převážně ze zveřejněných výročních zpráv.

Na druhé místo se dostala společnost China Investment Corporation a na třetím místě skončila ADIA (Abu Dhabi Investment Authority) ze Spojených arabských emirátů.

Investor Země Majetek z nemovitostí ($’000s) Celková aktiva ($’000s)
1 Allianz Real Estate Německo 72,400,000 767,200,000
2 China Investment Corporation Čína 52,853,843 941,417,000
3 ADIA SAE 51,225,000 683,000,000

Allianz Real Estate je strategickou realitní společností v rámci Allianz Group a vedoucím mezinárodním správcem investic do nemovitostí a aktiv. Allianz Real Estate vyvíjí a realizuje portfolio a investiční strategie na míru pro Allianz na celém světě a zvažuje přímé i nepřímé investice a úvěry na nemovitosti.

Provozní řízení investic a aktiv je v současné době prováděno v pěti regionech – západní Evropě (Belgie, Francie, Itálie, Lucembursko, Portugalsko, Španělsko), severní a střední Evropě (Rakousko, střední a východní Evropa, Německo, Irsko, severské země, Švýcarsku), USA , Asii a Tichomoří. Sídlo Allianz Real Estate se nachází v Mnichově a Paříži.