24. 11. 2023

Banka roku: MONETA nabízí druhé nejlepší hypotéky v České republice

Stříbrnou medaili v kategorii Hypotéka roku si odnáší MONETA ze včerejšího udělování prestižních oborových cen Banka roku 2023: stříbro si za posledních pět let konání soutěže odnáší již podruhé, třikrát pak ve stejném období nenašla v tuzemsku konkurenci.

Vítězství v kategorii Hypotéka roku dosáhla MONETA především nabídkou nově sjednávaných hypotečních smluv i refinancování hypoték plně online, a to od prvotní kalkulace až po finální podpis hypoteční smlouvy. Banka navíc svým klientům vystavuje certifikát o získání hypotéky s 60tidenní platností úrokové sazby: to klientům umožňuje vybranou nemovitost buď ihned rezervovat nebo následující dva měsíce využít pro hledání vhodné nemovitosti. Velmi jednoduchý a rychlý je i proces oceňování nemovitosti a ověřování totožnosti včetně elektronických podpisů kde MONETA využívá načítání online dat z katastru nemovitostí a úvěrových registrů. Porota ocenila i možnost snížení hypotečních splátek prostřednictvím individuálního nastavení splátkového kalendáře pro zájemce z řad klientů, potýkajících se s důsledky energetické krize nebo možnost přepracovat rozpočet výstavby kvůli nárůstu ceny stavebních materiálů a prací s následnou nabídkou navýšení hypotéky.

Ve všech soutěžních kategoriích soutěže Banka roku je MONETA silná dlouhodobě. Daří se jí především spojení atraktivních bankovních produktů nabízených online: banka aktuálně nabízí zřízení přes 96 % své veškeré produktové nabídky online, atraktivní spořicí a investiční produkty, nebo rychlé a snadné zřízení úvěrů pro zájemce z řad domácností i živnostníků a malé firmy. Silnou pozici má i na poli udržitelnosti, kde je průkopníkem firemní elektromobility. Od svého vstupu na pražskou burzu v roce 2016 obdržela MONETA v této soutěži již celkem čtyři zlaté a osm stříbrných medailí.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.6 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu