23. 03. 2022

Bezrealitkám šéfuje Jan Škrabánek, jeho hlavní misí je reagovat na změny na realitním trhu a zajistit dostupné nájmy

Navázat na poslední úspěšné roky, ale také začít pracovat na nových produktech, které přinesou odpověď na aktuální výzvy českého realitního trhu – jako je třeba rostoucí zájem o nájemní bydlení. To budou hlavní úkoly Jana Škrabánka, který nově nastupuje jako CEO přední digitální realitní služby Bezrealitky. Na pozici nahrazuje Hendrika Meyera, který se stal generálním ředitelem celé realitní skupiny European Housing Services.

Jan Škrabánek (42) přechází z pozice marketingového ředitele českého online supermarketu Košík.cz. Zde měl na starosti řízení více než dvacetičlenného týmu a byl zodpovědný za výsledky výkonnostních i brand kampaní. Zkušenosti má také z bazarové platformy Letgo, kde se jako hlavní manažer pro růst projektu mimo jiné zaměřil i na její otevření prodeji nemovitostí. Působil také v platformě na půjčování peněz mezi lidmi Zonky, kde vedl marketingové oddělení.

Jeho klíčovým úkolem bude připravit Bezrealitky na další růst, a to jak v Česku, tak v rámci zahraniční expanze. Pokračovat chce i v digitalizaci jednotlivých produktů, ale také jejich zásadní transformaci a rozvoji, aby odpovídaly současným potřebám proměňujícího se realitního trhu.

“Role Bezrealitky jako služby z mého pohledu roste a je ještě důležitější než v minulých letech. Nevymezujeme se již jen proti servisu běžných realitních kanceláří, nově chceme klienty učit, jak velký rozdíl je mezi námi a například bazarovými platformami nebo prodejem či pronájmem přes sociální sítě,” zmiňuje Jan Škrabánek, CEO Bezrealitky. “Nadále si budeme brát to nejlepší z obou směrů.”

Bezrealitky chtějí zajistit vysokou dostupnost nájmů

Důležitou součástí Škrabánkovy mise bude také vybudování nového týmu, který v sobě zkombinuje marketingové aktivity, vývoj nových produktů, analytiku a community management. Právě ten bude sloužit k rychlým reakcím na měnící se realitní prostředí. A díky svému datově orientovanému know-how by se měl stát podporou pro celou skupinu EHS.

REKLAMA

“Realitní trh se mění nejzásadněji od sametové revoluce. A skutečně nikdo nedokáže predikovat, jak konkrétně se budou posouvat potřeby běžných Čechů nebo chování majitelů nemovitostí. Způsoby, jak jsme si kupovali bydlení, nebo potřeby v oblasti nájemního bydlení mohou být zcela jiné v průběhu několika málo kvartálů,” zmiňuje Hendrik Meyer, který projekt doposud vedl. “Bezrealitky mají naštěstí na čem stavět – schopnost rychle reagovat je součástí jejich DNA. I díky nástupu Honzy a celkovému posílení interního týmu se tak bude projektu dařit být o krok napřed, ať už v otázce nabídky, digitálních služeb, komunikace zájemců a majitelů nebo financování nákupů. A tyto poznatky budou sdílet s celou skupinou.”

Jedním z prvních úkolů nového týmu tak bude přizpůsobit portál aktuální situaci na nájemním trhu. Ten očekává (nově i pod vlivem aktuální válečné situace) největší poptávku za poslední roky. Jen v druhém kvartále tohoto roku by mohla být dvojnásobná oproti běžnému stavu. Bezrealitky proto chtějí ještě více posílit svou pozici nejrychlejšího a nejbezpečnějšího způsobu, jak si nájem plně online zajistit.

Meyer se posouvá do pozici generálního ředitele skupiny European Housing Services

Hendrik Meyer (48), který v čele Bezrealitky působil na pozici CEO od roku 2017, povýšil na nově utvořenou pozici Group Director pro celou realitní skupinu European Housing Services. Jeho rolí nyní bude udržovat funkční synergii mezi jednotlivými členy skupiny, do které patří kromě Bezrealitky také realitní služba Maxima Reality, investiční mikrodeveloperský fond ČNT, nájemní platforma Tvůj Správce nebo interiérový start-up Room Story.

“V EHS máme možnost vidět realitní trh v celé jeho komplexitě. A příležitostí, na kterých je teď možné růst, začíná být doslova nepřeberné množství. Jen necelý rok po vzniku skupiny EHS se dostáváme do situace, kdy začíná hrát klíčovou roli v rámci celého českého trhu,” zmiňuje Meyer. ”Vnitřní synergie skupiny jsou nyní stabilizované a funkční, takže můžeme začít s rozvojem stávajících projektů, ale také přípravou nových – ať už na zelené louce nebo pomocí akvizic.”