07. 09. 2022

Bezrealitky zvyšují šanci na nalezení pronájmu. Na novém webu se s majiteli domluvíte jako na sociální síti, jen bezpečněji

Zareagovat na inzerát, vyměnit si pár zpráv, domluvit se na prohlídce. A pokud vše klapne, rovnou podepsat digitální smlouvu online. Bezrealitky představily nový web, který zásadním způsobem přepracovává možnosti komunikace mezi zájemcem a majitelem. Novinka by měla výrazně zrychlit a zjednodušit vzájemnou domluvu ve chvíli, kdy má rekordní množství Čechů problém najít vhodné bydlení.

Web se nově soustředí především na rychlost a jednoduchost všech realitních služeb, které nabízí. Inspiraci hledal u desítky nejúspěšnějších zahraničních realitních portálů a podle Jana Škrabánka, CEO Bezrealitky, nabízí svým přístupem nový standard. Vložení inzerátu je otázkou několika málo minut, hledání nového bydlení je přehlednější díky chytré práci s mapou a v přípravě je i možnost filtrovat nabídku podle více parametrů.

Všemi složitějšími úkony budou nyní uživatelé procházet za pomoci jasně strukturovaných kroků, díky kterým složitější věci pohodlně zvládne sám i začátečník.

„Místo vyplňování dlouhých formulářů anebo dlouhého výběru předvoleb jsme šli výrazně pohodlnější cestou. Ptáme se uživatelů jen na základní informace a ty podrobnější – které často ani nejsou potřeba – doplňujeme postupně. Zadávání inzerátu se tak více přibližuje třeba objednávání zboží v e-shopu než vyplňování daňového přiznání,” zmiňuje Jan Škrabánek.

Komunikace majitele a zájemce kombinuje silné stránky messengerů a sociálních sítí

REKLAMA

Velký posun zaznamená i stěžejní část služby – takzvaná komunikační platforma, na které majitelé se zájemci domlouvají podrobnosti celé transakce, tedy pronájmu nebo prodeje. Nové funkce ocení především ti, kteří v dnešních dnech hledají nájem nebo spolubydlení. V rychlosti a jednoduchosti komunikace se inspiruje instant messengery a chaty na sociálních sítích a domluvit podmínky s majitelem tedy bude velice snadné. Ve vývoji je i funkce jednoduchého filtrování, která majitelům pomůže organizovat jednotlivé konverzace.

„Vzhledem k tomu, že majitelé často komunikují s několika desítkami zájemců, se chceme zaměřit na možnost vytvářet si v konverzacích vlastní systém pomocí tagů a poznámek. Komunikační platforma zároveň nyní ukazuje u každé konverzace plný informační profil zájemce, takže přesně vidíte, s kým komunikujete, i to, zda má ověřenou bezdlužnost. O což ho navíc můžete poprosit stiskem jediného tlačítka hned vedle konverzace,” vysvětluje Jan Škrabánek.

Jakmile se zájemce a majitel domluví, je možné jednoduše vygenerovat nájemní smlouvu, kterou lze podepsat online. A v případě zájemců, na které se nedostalo, může majitel využít nabídku automatických odpovědí. Ty je sice nepotěší, ale budou co nejdříve vědět, že se mají porozhlédnout jinde.

Komunikační platforma se navíc stará o maximální bezpečí obou stran. Majitel například sdílí kontaktní údaje jen tomu, koho si vybere. V případě jakéhokoliv podezření na podvod umožňuje nahlásit na tři kliknutí nabídku k přezkoumání. To je velký rozdíl oproti bazarovým portálům nebo tržištím na sociálních sítích, kam se v posledních letech část realitní nabídky přesunula.

Bezrealitky jako komplexní služba

Důležitou změnou, kterou podtrhává i nový web, je však definitivní profilování Bezrealitky jako komplexní digitální realitní služby. Tedy místa, které dokáže kombinovat jednoduchost realitního inzertního portálu s nabídkou všech realitních služeb, kvůli kterým mají Češi tendenci oslovovat realitní kanceláře. Jedním z hlavních příkladů se stává kompletní přepracování advokátního servisu.

REKLAMA

„Dlouhodobě se ukazuje, že hlavní překážkou prodeje nebo nákupu nemovitosti svépomocí je například právní stránka věci. Což je pochopitelné. Jenže prodávat nebo pronajímat svépomocí rozhodně neznamená nezodpovědně,” zmiňuje Jan Škrabánek. „Dali jsme si proto záležet, abychom uživatele na Bezrealitky seznámili se všemi možnostmi doplňkových služeb v průběhu celého procesu. Takže přesně v ten moment, kdy začnete přemýšlet nad právní stránkou věci, vás web nasměruje, kam kliknout a kolik vás bude zařízení advokátních služeb stát.”

Ideální pozice pro odpovědi na výzvy aktuálního trhu

Modernizace celé služby staví Bezrealitky do silné pozice a umožňuje jim lépe se chopit výzev, které současný realitní trh přináší – tedy ztenčující se realitní nabídky a rostoucího počtu zájemců o pronájem.

„Nemá smysl čekat na to, že řešení hlavních problémů realitního trhu přijde odjinud. Díky skupině EHS máme nyní sílu stát se těmi, kteří přinesou jasnou odpověď například na nedostupnost bydlení pro mladé lidi, rostoucí zájem o nájemní bydlení a jeho klesající dostupnost v regionech nebo změny na trhu s rekreačním bydlením,” přibližuje Jan Škrabánek, podle kterého jsou některé další inovace už ve fázi ověřování.

Nejzásadnější změny na webu

⏱️ Vše uživatel zvládne sám za pár minut – Čas jsou peníze. Proto Bezrealitky celý web zrychlily a zpřehlednily. Inzerát je možné vložit do 10 minut a celým procesem projít krok za krokem. Vše od vytvoření inzerátu přes vložení fotek, komunikaci se zájemci až po podpis smlouvy je možné vyřídit z jednoho místa.

🛡️ Bezpečná a rychlá komunikace – Psát si na chatu se zájemcem je stejně snadné jako na sociálních sítích, a navíc úplně bez rizika. Majitelé mohou využít přednastavených odpovědí a své kontaktní údaje předat jen těm, které si sami vyberou.

👌 Všechny služby na jednom místě – Určit cenu, zajistit smlouvu, najít kvalitního zájemce – práce skoro na celý úvazek. V Bezrealitky vám rádi pomohou. Připraví odhad ceny domu či bytu a k dispozici pro vás mají aplikaci, kde si můžete ověřit bezdlužnost zájemce. Využít můžete i právní služby a smlouvy sestavené na míru.

🗺️ Všechno přehledně v mapě – Hledání nemovitostí výrazně ulehčuje mapa. Nyní kromě bytu naleznete na mapě zvýrazněné i okolní služby, parky nebo zastávky. Ihned tak získáte přehled o atraktivitě lokality v okolí nemovitosti.

📱 Web odladěný pro všechna zařízení – V mobilu cestou v tramvaji, večer na tabletu na gauči nebo na počítači v práci – odepisovat na inzerát je možné odkudkoli, web se každému uživateli přizpůsobí. Vše potřebné najdete rychle, přehledně a na pár kliknutí.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu