20. 07. 2021

CBRE zastupovala Patrii při akvizici dvou retailových parků se stabilním mixem nájemců

Společnost CBRE, světový lídr v oblasti komerčních realitních služeb, vystupovala jako poradce Patria investiční společnosti při akvizici portfolia dvou retailových parků do nově vzniklého Patria Logisticko-Retailového Fondu od české developerské skupiny KPD. Konkrétně se jedná o Retail park Ovčáry v Kolíně s maloobchodní plochou 8 950 metrů čtverečních a nájemci jako Lidl, Sinsay, Teta, Pepco, Tedi či Deichmann, a dále Retail park v Mohelnici s plochou cca 2 750 metrů čtverečních a dlouhodobými nájemci, jimiž jsou společnosti Mountfield a Jysk.

Retailové parky se během pandemie ukázaly jako mimořádně odolné a dosahovaly dobrých ekonomických výsledků. Patria se po důkladné analýze hned několika dostupných příležitostí na trhu nakonec rozhodla investovat do nově vybudovaných retailových parků slibujících atraktivní návratnost investic.
„Těší nás, že jsme Patrii mohli podpořit při rozšiřování jejich stávajícího portfolia. Konkrétně o tyto aktiva byl na trhu velký zájem, takže jsem osobně velmi ráda, že se Patrii podařilo nemovitosti získat. Jedná se již o čtvrtou transakci, na které se CBRE v letošním roce podílela, a věřím, že další budou postupně následovat. Trh je v současnosti velmi aktivní a je na něm možné pozorovat silnou poptávku investorů po kvalitních nemovitostech. Očekáváme, že letošní objem investic může dosáhnout cca 2 miliard eur, což představuje srovnatelnou úroveň s rokem 2014. Důvodem, proč trh neaspiruje na hranici 3 miliard eur, na kterou jsme od roku 2015 do loňska byli zvyklí, je nedostatek velkých transakcí na trhu, které by měly šanci zásadněji ovlivnit roční objem investic,“ komentuje Katarína Brydone, vedoucí oddělení investic v CBRE.
 “Jsme rádi, že jsme tuto akviziční příležitost mohli realizovat ve spolupráci se CBRE. Tímto nákupem jsme rozšířili naše současné rezidenční a kancelářské portfolio o retailový segment,” řekla Nina Kozáková, členka představenstva Patria investiční společnosti.
 “Zájem klientů Privátního bankovnictví a Wealth Office ČSOB o investici do nového fondu byl mimořádný.Fond se stal ideálním řešením pro kvalifikované investory, které lákají investice do nemovitostí a zároveň cílí na vyšší výnos, než na jaký jsou zvyklí u finančních aktiv,” dodal Tomáš Pribiš, člen představenstva Patria investiční společnosti.