Úterý 15. října. Svátek má Tereza.

Česká spořitelna plánuje podpořit růst Energie ČS: hledá pro ni strategického partnera a chce figurovat mezi nejlevnějšími dodavateli energií

13.08.2019 01:08 Tisková zpráva: Česká spořitelna

Společnost Energie ČS, která dodává elektřinu a plyn téměř 44 tisícům zákazníků, plánuje i v letošním roce pokračovat v navyšování počtu odběrných míst a přiblížit se tak milníku 50tisíc zákazníků.

V roce 2018 společnost vykázala ztrátu 44 389 tis. Kč. Růst nákladů vyplývajících z expanze společnosti na trhu s energiemi nedokázaly pokrýt výnosy ovlivněné zejména dramatickým vývojem velkoobchodních cen elektřiny. Již v letošním roce by ale hospodaření Energie ČS mělo skončit v zisku, za prvních sedm měsíců letošního roku vykazuje společnost zisk 2,8 mil Kč.

K podpoření další expanze vyhlíží Česká spořitelna pro svou dceřinou společnost Energie ČS dlouhodobého strategického partnera z oboru energetiky, se kterým by mohla spolupracovat a pod značkou Energie ČS figurovat v pásmu nejlevnějších dodavatelů energií.